Gıdaları buzdolabında taze tutmanın püf notları
Gıdaları buzdolabında taze tutmanın püf notları
Nem
Gıdaların tazeliğinde etkili olan faktörlerden bir diğeri ise nem. Temel kural ıspanak, roka, pazı gibi kısa sürede solan ürünleri nemi yüksek ortamda; çürüme riski taşıyan elma, armut, kabak gibi meyve ve sebzeleri ise nemi düşük ortamda saklamaktır.
Gıdaları buzdolabında taze tutmanın püf notları
Temizleme
Buzdolabını düzenli olarak boşaltarak içini temizlemek, kapı ve rafları bir dezenfektanla silmek son derece önemli. Temizleyici maddelleri yüzeye spreyle uygulamaktan kaçının; onun yerine bir beze az miktarda deterjan uygulayarak silmeyi tercih edin. İnatçı lekeler için karbonat ve ılık suyla hazırlayacağınız karışımı, söz konusu bölgeye yumuşak ve ılık bir bezle uygulayın. Parmak izlerini çıkarmak için bir havlu kağıda birkaç damla zeytinyağı dökerek mucizeler yaratabilirsiniz. Kahve çekirdekleriyle dolu bir kap ya da yarım bir limon ise buzdolabını istenmeyen kokulardan arındıracaktır.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri