Lorlu Tavuk Sarma

Lorlu Tavuk Sarma

Tavuk göğsü ve lor peynirinin buluştuğu lezzetli bir yemek.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Sebzeleri temizleyip küçük küp şeklinde doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alıp kızdırın. Sırasıyla mantar, havuç, kırmızı biber, sivri biber ve kabak ekleyip yumuşayana dek soteleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın.

  • 2

    Sebzeleri yağını süzerek tencereden alın. 3 yemek kaşığı sebze karışımıyla lorun tamamını karıştırın. Kalan sebzeleri kenara alın. Tavuk göğüslerini tek taraflarından cep şeklinde kesin. İçlerine lorlu sebze karışımı doldurun ve kürdanla tutturun.

  • 3

    Sebzeleri sotelediğiniz tencerede kalan yağ ile tavukları çevirerek her taraflarını mühürleyin. Sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte 25-30 dakika (gerekirse sıcak su ekleyerek) pişirin.

  • 4

    Servis tabağına önce ayırdığınız sebzeleri yerleştirin. Ardından dilimlediğiniz tavuk göğüslerini dizin. Üzerini dereotu ve pul biberle süsleyerek servis edin

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...