Gelenekten evrensele osmanlı mutfağı
Osmanlı mutfağının en görkemli yemekleri...
DÜĞÜN ÇORBASI(4 Kişilik)
500 gram kuzu gerdanı,
6 su bardağı su,
3 çorba kaşığı un,
3 adet yumurta,
1 çay kaşığı limon suyu,
2 çorba kaşığı yoğurt,
1 çorba kaşığı tereyağı,
toz kırmızıbiber,
nane,
tuz
Eti bol suda haşlayın. Sudan aldığınız etleri didikleyin. Ayrı bir yerde 3 çorba kaşığı un, yumurta, 1 çay kaşığı limon suyu, 2 çorba kaşığı yoğurt ve haşlama suyundan 1 çorba kaşığı su alarak terbiye edin. Bu karışımı da tekrar haşlama suyuna ilave edip, bir taşım kaynatın. Eti ekleyin. Birkaç dakika kaynatıp, üzerine tereyağında yaktığınız toz kırmızıbiberi ve nane gezdirerek servis yapın.