Gece atıştırmalıkları
SUSAMLI KRAKERLER(4 Kişilik)
2.5 su bardağı organik buğday unu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
60 gram (4 çorba kaşığı kadar) tereyağı
Yarım su bardağı soğuk su
2 çorba kaşığı susam
1 adet yumurtanın akı
3-4 dal biberiye
Kuru malzemeyi derin bir kasede iyice karıştırın. Tereyağını ve suyu ilave edip, yumuşak bir hamur elde edene kadar, gerekirse un ya da su ekleyerek karıştırmaya devam edin. Yarım saat strech filme sarılı halde buzdolabında dinlendirin. Merdane ile incecik açın. Dilerseniz kalıpla yuvarlak şekiller kesin. Ya da bıçakla uzun şeritler kesip, onları da dikdörtgen şeklinde kesin. Şekil verdiğiniz hamurları, yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Yumurta akını çırpın ve fırça ile hamurların üzerine sürün. Üzerlerine bolca susam serpin. Dilerseniz bazılarını siz de benim gibi biberiye ile süsleyin. Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında 15-20 dakika pişirin.
Gece atıştırmalıkları
KIZARMIŞ PEYNİRLİ EKMEKLER(6 Kişilik)
6 adet tost ekmeği dilimi
2 çorba kaşığı tereyağı
Üzeri için: 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
5 adet ceviz içi
10 dal maydanoz
Tuz pulbiber
Tost ekmeklerinden, bir su bardağının ağız kısmıyla yuvarlaklar çıkarın. Erimiş tereyağında ekmeklerin bir tarafını kızartın ve servis tabağına alın. Üzeri için bir kasede rendelenmiş kaşar peyniri, limon kabuğu, dövülmüş ceviz içi, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve pulbiberi karıştırın. Tereyağlı ekmeklerin üzerine 1 çorba kaşığı hazırladığınız peynirli karışımdan koyun ve servis yapın.
Gece atıştırmalıkları
SU KRAKERİ(40 Adet)
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
50 gram tereyağı
1 su bardağından bir parmak eksik buzlu su
Üzeri için: 1 adet yumurtanın akı
Susam ve çörekotu
Un, kabartma tozu ve tuzu bir kaba eleyin. Tereyağını küp küp doğrayıp un karışımına ekleyin. Hafifçe karıştırın. Suyu ekleyip iyice yoğurun. Unlanmış düz bir zeminde merdaneyle yarım cm kalınlığında açın. Hamur ruleti veya bir bıçakla galeta şeklinde kesin. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Üzerine fırçayla yumurta akı sürüp susam ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında hafifçe pembeleşene kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri