Filizlenen salatalar
BİLİNİ ÜSTÜ FİLİZLER
Malzemeler:
Bilini hamuru için: 400 ml ılık süt
3 tatlı kaşığı (1 küçük paket) kuru maya
225 gram tam buğday unu
2 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
Üzerine:
Süzme yoğurt
Keten tohumu filizi
Hazırlanışı:
Ilık sütün yarısını bir kaseye koyun ve içine maya ile 1 çorba kaşığı un ilave edin. Üzerinde köpükler oluşuncaya değin bekletin. Unu ve tuzu derin bir kasede karıştırın. Köpüren mayalı karışımı ve kalan sütü, una ilave edin. İyice karıştırın. Üstünü bir bezle kapatarak, kabarana dek bekletin. Bu süre 1 ile 1.5 saat arası olabilir. Ayrı bir yerde yumurta aklarını iyice çırpın ve hamura katın. Yumurta sarılarını da hamura ekleyin (yumurtaların sarısı ve akı ayrı ayrı çırpılıp ilave ediliyor). Tekrar 10 dakika kadar bekletin. Hamurdan 1 çorba kaşığı kadar alıp, yapışmaz yüzeyli tavada önlü-arkalı pişirin. İsterseniz sıvıyağ kullanabilirsiniz. Ben hiç yağ kullanmadım. Hamur bitene kadar işleme devam edin. Üzerlerine birer tatlı kaşığı süzme yoğurt paylaştırıp, keten tohumu filizleri ile süsleyerek servis yapın.
Filizlenen salatalar
DARI FİLİZLERİ İLE BALLI YOĞURTLU ÇİLEK
Malzemeler:
Yarım kg çilek
125 gram süzme yoğurt
2 tatlı kaşığı bal (siz bu oranı artırabilirsiniz)
Darı filizleri
Hazırlanışı:
Bir kase içinde yoğurt ve balı iyice karıştırın. Servis tabağındaki çileklerin üstüne bir tatlı kaşığı yardımı ile paylaştırın. Arzu ettiğiniz filizlerle süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel