Favori İtalyanlar
Akdeniz Mutfağı içinde ayrıcalıklı bir yere sahip olan İtalyan Mutfağı'ndan öne çıkan basit ve lezzetli tarifler...
IZGARA PECORİNO PEYNİRLİ SALATA(4 Kişilik)
1 paket Akdeniz yeşilliği, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım çay bardağı limon suyu, tuz, karabiber, 8-10 adet kiraz domates, 150 gram enginar kalbi, 200 gram pecorino peyniri, 4-5 dal fesleğen, 2-3 dal dereotu
Akdeniz yeşilliğini, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiber ile harmanlayın. Domates ve enginarları ikiye bölerek Akdeniz yeşilliğinin üzerine yerleştirin. Pecorino peyniri küp doğrayarak yağsız tavada kızartın. Peyniri, kıydığınız fesleğeni ve dereotunu da ilave ederek servis yapın.
Favori İtalyanlar
SOMON VE KILIÇ BALIĞI CARPACCİO,TAZE REZENE SALATASI VE PORTAKAL SOSU İLE(4 Kişilik)
200 gram somon fileto, 2 çorba kaşığı deniz tuzu, 2 çorba kaşığı esmerşeker, 5 adet portakal, yarım demet dereotu, 200 gram kılıç balığı filetosu, 1 çorba kaşığı tane karabiber, 5 adet limonun suyu, 2 dal rezene, 1 çorba kaşığı zeytinyağı
Deniz tuzu, esmerşeker, 4 adet portakalın suyu ve yarım demet kıyılmış dereotunu iyice karıştırın. Somonu hazırladığınız bu marinatın içine alarak buzdolabın da iki gün dinlendirin. Daha sonra somonu marinattan çıkartarak ince dilimler halinde kesin. Tane karabiber, yarım demet kıyılmış dereotu ve limon suyunu iyice karıştırın. Kılıç balığı filetosunu bu karışımda marine ederek streç filme sarıp, derin dondurucuda iki saat dinlendirin. Marinattan çıkartarak ince dilimler halinde kesin. Daha sonra servis tabağının bir yarısına kılıç balığı dilimlerini, diğer yarısına somon dilimlerini yerleştirin. Rezeneyi ince kıyın. Zeytinyağında marine ederek tabağın ortasına yerleştirin. Kalan bir adet portakal ile süsleyerek servis yapın.
Favori İtalyanlar
MOZZARELLALI PİZZA(2 Kişilik)
Hamuru için: İki buçuk su bardağı un, yarım su bardağı su, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı sıvıyağ, 1 çay kaşığı tozşeker, 2 çay kaşığı tuz, 5 gram yaş maya, domates sosu için: 1 adet soğan, 3 adet domates, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tozşeker, 1 su bardağı su, yarım çay kaşığı kekik, karabiber, kırmızı pulbiber, 1 tatlı kaşığı tuz, pizza üstü için: İki buçuk su bardağı mozzarella peyniri, 8-10 dilim dana carpaccio, 4-5 dal roka, yarım su bardağı parmesan peyniri
Hamuru hazırlamak için, unu derin bir kaba alarak ortasını havuz gibi açın. Su, zeytinyağı, sıvıyağ, tozşeker, tuz ve mayayı ilave edin. Pütürsüz ve ele yapışmayan bir hamur haline gelene dek yoğurun. Daha sonra üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika mayalanmaya bırakın. Ardından, hamuru iki eşit parçaya bölerek 20 dakika daha dinlendirin. Mayalanan hamurları ayrı ayrı yuvarlak şekilde açıp kenara alın. Sosu hazırlamak için, soğan ve domatesleri ayrı ayrı mutfak robotunda kıyın. Daha sonra tavaya alın. Zeytinyağı, tozşeker ve suyu ilave ederek pişirin. Ocaktan almaya yakın baharatları ve tuzu ekleyin. Ocaktan alarak ılınmaya bırakın. Yuvarlak şekilde açtığız pizza hamurlarının üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Onun da üzerine mozarella peynirini serpiştirin. 250 derece fırında pişirin. Fırından aldığınızda dana carpaccio, kıyılmış roka ve parmesan peynirini serpiştirerek servis yapın.
Favori İtalyanlar
PARMESANLI VE DOMATES SOSLU EV YAPIMI TORTELLONİ(4 Kişilik)
Makarna için: 6 su bardağı un, 4 adet yumurta, 4 adet yumurtanın sarısı, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı tuz, yeteri kadar su, içi için: 2 çorba kaşığı tereyağı, 120 gram tavuk jambon, 3 çorba kaşığı galeta unu, 3 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri, sosu için: 1 kg domates, 1 adet soğan, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 4-5 dal fesleğen, yeteri kadar su, 1 su bardağı krema, tuz, karabiber, üzeri için: parmesan peyniri
Un, yumurta, yumurta sarısı, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. Biraz su ilavesiyle yumuşak kıvamlı hamur elde edene kadar yoğurun. Diğer yanda iç malzemeyi hazırlamak için, tereyağını tavada eritin. Jambonları ince doğrayarak tavaya ilave edin. Galeta unu ve parmesan peynirini ekleyerek iyice karıştırın. Hazırladığınız hamuru ikiye bölerek ayrı ayrı incecik açın. Birinci hamuru tezgaha yerleştirerek iç malzemeyi aralıklarla yerleştirin. İkinci hamuru birincinin üzerine kapatarak, çay bardağıyla yuvarlaklar kesin. Sosu hazırlamak için, bir kapta su kaynatarak domatesleri on saniye batırıp çıkarın. Daha sonra iri parçalar halinde doğrayın. Soğanı ince doğrayarak zeytinyağında kavurun. Fesleğen, domates ve 2 su bardağı su ilave ederek kısık ateşte 1 saat pişirin. Blenderden geçirin. Sosu tavaya alarak yeniden kaynatın. Krema, tuz ve karabiberi ilave edin. Hazırladığınız hamurları tuzlu suda haşlayın. Sosun bulunduğu tavaya alarak karıştırın. Daha sonra servis tabağına alın. Üzerine rendelediğiniz parmesan peynirini serperek servis yapın.
Favori İtalyanlar
TİRAMİSU(4 Kişilik)
2 çorba kaşığı neskafe, 7 çorba kaşığı tozşeker, 4 çorba kaşığı su, yarım çay bardağı kahve likörü, 250 gram mascarpone peyniri, 1 su bardağı krema, 4 adet yumurtanın sarısı, 1 paket kedidili bisküvi, 1 çorba kaşığı kakao, 1 çorba kaşığı pudraşekeri, süslemek için: 1-2 dal nane
Neskafeyi, üç buçuk çorba kaşığı tozşeker ve su ile kaynatıp kenara alın. Kahve likörünü ilave ederek soğumaya bırakın. Mascarpone peyniri ile kremayı iyice çırpın. Ayrı bir kapta yumurta sarısını kalan tozşekerle çırparak kremaya ekleyin. Kedidili bisküvileri neskafeli suya batırıp çıkarın. Bisküvilerin fazla kahvesini süzdürün. Servis bardaklarının altına birer tane yerleştirin. Üzerine iki çorba kaşığı kremalı karışımdan koyun. Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın. Üzerine kakao ve pudraşekeri serpin. Nane yaprağı ve bisküvi ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler