Evde waffle deneyimi
Çikolatalı Waffle Tarifi (6 kişilik)
2 çorba kaşığı tereyağı
Bir buçuk su bardağı süt
Bir buçuk su bardağı tozşeker
2 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı un
1/3 su bardağı kakao
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım su bardağı fındık içi
Bir tutam tuz
Kreması için:
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tozşeker
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı krem şanti
İçi için:
5 adet çilek
1 paket (50 gram) rendelenmiş bitter çikolata
3 çorba kaşığı dövülmüş fındık
Fındık hariç bütün waffle malzemesini blenderde karıştırın. Ardından iri dövülmüş fındıkları ilave edip, blenderi bir tur döndürün. Akışkan haldeki waffle hamurunu bir kepçe yardımı ile tost makinesinin ters yüzündeki ızgara bölümünün üzerine dökün. Bir kaşığın tersi ile düzelterek eşit yayılmasını sağlayın. Makinenin kapağını kapatıp 5-6 dakika pişirin. Pişme süresinin sonunda spatula yardımı ile waffle'ları çıkarın. Kalan malzemeyi bitirene dek aynı işlemi uygulayın. Kreması için, süt, un, şeker ve yumurta sarısını blendırdan geçirin. Sonrasında küçük bir kapta, koyu bir muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın. Krem şantiyi blenderde çırpın ve soğumuş olan muhallebi kıvamındaki kremaya ilave edin. Kaşık yardımıyla karıştırın. Ardından içine doğranmış çilek, rendelenmiş çikolata ve dövülmüş fındıkları ekleyip karıştırın. Kremalı karışımı hazırladığınız waffle'lara pay ederek koyun ve waffle'ları külah şeklinde sarıp servis yapın.
Evde waffle deneyimi
Dondurmalı Çikolatalı Waffle Tarifi (6 kişilik)
Hamuru için:
3 çorba kaşığı eritilmiş margarin
1’er su bardağı un ve süt
2 çorba kaşığı yoğurt
3 adet yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Bir tutam tuz
Süslemek için:
1 paket (80 gram) rendelenmiş bitter çikolata
Bir buçuk çay bardağı (80 gram) krema
Yarım kg dondurma
150 gram ahududu veya böğürtlen
Tüm malzemeyi mikserde 3 dakika çırpın ve 10 dakika dinlendirin. Sonrasında waffle harcından 2 kaşık alıp, kızgın waffle makinesine veya tost makinesine ayrı ayrı dökün. Makinenin kapağı kapalı olarak 1-2 dakika pişirin. Tüm malzemeyi bu şekilde pişirip hazırlayın. Kremayı benmari usulü ısıtın. Bir kapta rendelenmiş çikolata ve sıcak kremayı karıştırın. Dondurmayı, hazırladığınız waffle hamurlarına pay edin. Dondurmaların üzerine çikolatalı krema sosunu gezdirin. Ahududu veya böğürtleni mikserden geçirip servis tabağına alın. Dondurmalı waffle'ları ahududulu sosun üzerine yerleştirin. Buzdolabında soğutup, servis yapın.
Aşçının notu: Arzuya göre waffle hamuruna 1 çorba kaşığı kakao ekleyebilirsiniz.
Evde waffle deneyimi
Elmalı Çikolatalı Waffle Tarifi (10 kişilik)
2 adet elma
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
4 çorba kaşığı pudraşekeri
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı toz karanfil
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Servis için:
1 adet muz
2 adet kivi
Yumurtaları geniş bir kaba alıp çırpın. Üzerine rendelenmiş elma, kakao, tereyağı, pudraşekeri, su, tarçın, karanfil ve kabartma tozu ilave edip karıştırın. Unu azar azar ekleyerek koyu kıvamlı bir karışım elde edin. Hazırladığınız hamurdan 1 kepçe alarak, ısıtılmış tost makinesine dökün. Makinenin kapağını kapatıp 6-7 dakika pişmeye bırakın. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın. Daha sonra pişen hamurları bir su bardağı ağzı ya da arzunuza göre bir kalıpla keserek şekillendirin. Muz ve kivi dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
Aşçının notu: Waffle, arzunuza göre çikolata sosla da servis edilebilir.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri