Evde cips nasıl yapılır
Patates Cips Tarifi
6 Kişilik
Malzemeler
1 kg taze patates
1 kg sıvıyağ
Patates Cips Yapılışı
PATATESLERİN kabuklarını soyup robotta veya rendenin cips bölümünde rendeleyin. Su dolu derin bir kapta 1 saat bekletin. Sonrasında suyunu dökün ve yeniden su doldurup 1 saat daha bekletin. Bu işlemi, 5 kez daha tekrarlayın. Bunun nedeni, patatesin nişastasının tamamen çıkmasıdır. Bu şekilde patatesler toplam 5 saat suda kaldıktan sonra, sudan çıkarıp, iyice süzün. Kızdırılmış sıvıyağda altın sarısı rengi alana dek kızartın. Cipslerin biraz daha çıtır olması için, cipslerinizi aynı yağda ikinci kez kızartın. Servis yapın.
Evde cips nasıl yapılır
Mısır Unlu Cips Topları Tarifi
8 Kişilik
Malzemeler
2 su bardağı sade mısır cipsi
Üç buçuk su bardağı süt
1 su bardağı tepeleme mısır unu
2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım demet maydanoz,
Tuz
Süslemek için:
2 adet taze soğan
Birkaç dal maydanoz
Mısır Unlu Cips Topları Yapılışı
SÜTÜ bir kaba koyarak ısıtın. Mısır ununa tuz ekleyip karıştırın. Ocaktaki süt kaynama aşamasına gelmeden, mısır ununu sürekli karıştırarak ilave edin. Daha sonra, rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını, pulbiberi, yumurta sarısını ve tereyağını, mısır unu püresinin içine ilave edin. ‹ncecik kıydığınız maydanozları da karışıma ekleyin. Karışım, suyunu çekip hamur haline gelince, ocaktan alın. Mısır cipslerini bir buzdolabı poşetine koyup havan tokmağı yardımıyla dövün ve kalan kaşar peyniriyle karıştırın. Hazırladığınız mısır unu püresinden ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak avucunuzda yuvarlayın ve peynirli cipsli karışıma bulayarak servis tabağına alın. Taze soğan ve maydanozla süsleyerek servis yapın.
Evde cips nasıl yapılır
Sosisli Cips Şişleri Tarifi
6 Kişilik
Malzemeler
4 adet orta boy patates
2 adet sosis
Pulbiber
Sosisli Cips Şişleri Yapılışı
Patatesleri bıçak ya da rende ile çok ince doğrayın. Her yarım saatte bir suyunu değiştirerek 5 saat bol suda bekletin. Sudan çıkarıp kurulayın. Çöp şişlere 5 adet cips dizin, sonra 1 parça sosis koyun ve yeniden 5 dilim cips takın. Tüm patatesler bittikten sonra bol kızgın yağda kızartın. Üzerine pulbiber dökerek servis yapın.
Evde cips nasıl yapılır
Makarna Cipsleri Tarifi
15 Kişilik
Malzemeler
250 gram kelebek makarna
Yarım su bardağı mısır unu
Tuz, karabiber, pulbiber
Sos için:
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pulbiber
Kızartmak için: Sıvıyağ
Makarna Cipsleri Yapılışı
Bir tencerede kaynattığınız tuzlu suda makarnayı 12 dakika haşlayın ve soğuk sudan geçirip iyice süzün.Daha sonra kağıt havluyla kurulayın. Bir kasede mısır unu, tuz, karabiber ve pulbiberi iyice harmanlayın.Makarnayı bu karışıma bulayın. Kızdırdığınız sıvıyağa makarnayıatıp, yaklaşık 2 dakika altın rengi oluncaya kadar kızartın.Diğer yanda sos malzemesini karıştırın. Makarnanın üzerine biraz tuz serpip, sosla birlikte ılık olarak servis yapın.
Evde cips nasıl yapılır
Cips Sosu Tarifi
2 Kişilik
Malzemeler
1 adet soğan
2 adet domates
1 diş sarmısak
Yarım çay kaşığı toz kırmızıbiber
2 çorba kaşığı ketçap
1 su bardağı kıyılmış ceviz
Yarım çay kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:
Kapari
Cips Sosu Yapılışı
Tüm malzemeyi blenderden geçirip servis tabağına alın. Kapari ile süsleyip mısır cipsiyle birlikte servis yapın.
Evde cips nasıl yapılır
Cips Makarna Tarifi
4 Kişilik
Malzemeler
Yarım paket tekerlek makarna
2 çorba kaşığı sıvıyağ
3 çorba kaşığı galeta unu
Tuz, karabiber, pulbiber, toz kırmızıbiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Sosu için:
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet küçük boy soğan
1 tatlı kaşığı salça
3 adet domates
Yarım çay bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı sirke
Bir tutam tozşeker
2 dal maydanoz
Tuz, karabiber
Cips Makarna Yapılışı
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Kuruması için düz bir tabağa alın. Üzerine sıvıyağ, galeta unu, karabiber, pulbiber ve toz kırmızıbiber ekleyip harmanlayın. Sıvıyağda altın rengi olana kadar kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Diğer taraftan sosu için, sıvıyağı bir tavaya alıp çok ince kıyılmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine salça ve rendelenmiş domatesi ekleyip kavurun. Koyulaşınca sıcak su, sirke, tozşeker, tuz ve karabiber ekleyin. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. İncecik kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Soğuduktan sonra makarna cipsleri ile birlikte servis yapın.
Evde cips nasıl yapılır
Ev Yapımı Cips Tarifi
4 Kişilik
Malzemeler
1 kg patates
1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber
3 litre sıvıyağ
Tuz
Ev Yapımı Cips Yapılışı
Patatesleri yıkayıp, kabuklarını soyun. Soğuk su dolu kaba alıp 5-10 dakika dinlendirin. Patateslerin aynı boyda olması için oval şekilde kesin. Rendenin cips keseceği ile incecik rendeleyin. Daha sonra 2-3 kez bol suda, nişastasının akması için yıkayın. Patateslerin yarısını, renginin kırmızı olması için toz kırmızıbiberle karıştırın. Sıvıyağı kızdırıp içine bir avuç rendelenmiş patates atın. Rengi dönene dek kızartın. Patatesler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını süzdürüp, tuzlayın. Ilık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri