Etin yumuşak hali: Kıyma
Kıyma ile yapılan birbirinden lezzetli tarifler...
ETLİ BİBER DOLMASI(8 Kişilik)
Malzemeler:
1 kg dolmalık biber
500 gram kıyma
Yarım su bardağı Osmancık pirinç
2 adet soğan
7-8 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı salça
4 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet domates
Yeteri kadar su
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Dolmalık biberlerin üst kısımlarını kapak gibi kesin. İçlerini temizleyip kenara alın. Pirinci yıkayıp süzün. Soğanı ve maydanozu incecik kıyın. Kıymayı geniş bir kaba alıp üzerine pirinç, soğan, maydanoz, salça, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz ve karabiber ilave edip harmanlayın. Hazırladığınız harcı biberlerin içine doldurun. Ağız kısımlarına domatesle kapak yapıp, bir tencereye yerleştirin. Tencerenin dibine 2 parmak sıcak su koyun. Dolmaların üzerine kalan sıvıyağı gezdirip, tuz serpin. Orta ateşte kapağı kapalı olarak, iç harçtaki pirinç yumuşayana kadar pişirip servis yapın.