Etin yumuşak hali: Kıyma
ETLİ BİBER DOLMASI(8 Kişilik)
Malzemeler:
1 kg dolmalık biber
500 gram kıyma
Yarım su bardağı Osmancık pirinç
2 adet soğan
7-8 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı salça
4 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet domates
Yeteri kadar su
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Dolmalık biberlerin üst kısımlarını kapak gibi kesin. İçlerini temizleyip kenara alın. Pirinci yıkayıp süzün. Soğanı ve maydanozu incecik kıyın. Kıymayı geniş bir kaba alıp üzerine pirinç, soğan, maydanoz, salça, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz ve karabiber ilave edip harmanlayın. Hazırladığınız harcı biberlerin içine doldurun. Ağız kısımlarına domatesle kapak yapıp, bir tencereye yerleştirin. Tencerenin dibine 2 parmak sıcak su koyun. Dolmaların üzerine kalan sıvıyağı gezdirip, tuz serpin. Orta ateşte kapağı kapalı olarak, iç harçtaki pirinç yumuşayana kadar pişirip servis yapın.
Etin yumuşak hali: Kıyma
GİRİT USULÜ KIYMALI PATATES(6 Kişilik)
Malzemeler:
6 adet patates
250 gram kıyma
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
2 adet domates
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı karabiber
Tuz
Kızartmak için:
Zeytinyağı
Hazırlanışı:
patateslerin kabuklarını temizleyip elma dilimi şeklinde doğrayın. Tuzlayıp, zeytinyağında kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Kıymayı zeytinyağında rengi dönene dek soteleyin. Küp doğranmış soğan, ardından domates ekleyip sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Patatesleri servis tabağına alın. Üzerine sotelenmiş kıymayı yayın. Kıyılmış maydanoz serpiştirip servis yapın.
Etin yumuşak hali: Kıyma
EKMEK İÇİNDE KIYMALI YUMURTA(6 Kişilik)
Malzemeler:
6 adet yumurta
2 kök ıspanağın yaprak kısımları
300 gram kıyma
6 adet küçük yuvarlak ekmek
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet küçük boy soğan
2 adet domates
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Ekmeklerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesip, içlerini kaşıkla çıkarın. Üzerlerine tereyağı sürüp, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. İç malzeme için sıvıyağı bir tavaya alıp kıymayı suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerine ince kıyılmış soğan ekleyin. Soğanın rengi dönünce, küp doğranmış domatesi ilave edin. Bir-iki dakika kavurup, ince kıyılmış ıspanak yapraklarını tavaya ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Birkaç dakika kavurup, ocaktan alın. İç malzemeyi ortası çukur kalacak şekilde ekmeklere paylaştırın. Ortalarına birer adet yumurta kırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yumurtalar katılaşana dek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri