Eskişehir'e özgü lezzetler

Anadolu'nun Batı'ya açılan kenti Eskişehir'de geleneksel yemek alışkanlıkları halen devam ediyor.Zengin bir mutfağa sahip olan yörenin meşhur yemekleri...

ÇİĞ BÖREK(16-18 Adet)

4 su bardağı un, aldığı kadar su, 1 tatlı kaşığı tuz, içi için: yarım kg kıyma, 1 adet iri boy soğan, 1 kahve fincanı su, tuz, karabiber, pulbiber, kızartmak için: sıvıyağ

Unu derin bir kaseye alın. Yeterince su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp, 15 dakika dinlendirin. Diğer tarafta kıyma, rendelenmiş soğan, su, tuz, karabiber ve pulbiberi yoğurup böreğin içini hazırlayın. Dinlenmiş hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve her bir hamuru 1 mm inceliğinde açın. Hamurun bir kenarına hazırladığınız kıymalı iç harçtan 2 çorba kaşığı koyun ve diğer kenarı kıymanın üzerine kapatın. Bir rulet yardımıyla hamurun kenarlarını yuvarlak şekilde kesin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Kızdırılmış sıvıyağda hiç bekletmeden önlü arkalı kızartın. Sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...