Enginarlı Yumurta

Enginarlı Yumurta
ORTA 4 KİŞİLİK

Sağlıklı bir sabah kahvaltısı yapmak isteyenler için enginarlı yumurta tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Domatesleri soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp doğrayın. 50 gram tereyağını bir tavaya alıp üzerine yemeklik doğranmış soğan ve ince kıyılmış sarmısak ekleyip renkleri dönene dek kavurun.

  • 2

    Üzerine domates, defne yaprağı, tuz ve karabiber ekleyin. Domates yumuşayana dek pişirip ocaktan alın. Ekmeklerin kenarlarını kesip küçük küp doğrayın.

  • 3

    Kalan tereyağını eritip üzerine gezdirin ve karıştırın. Pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine yayıp, önceden ısıtılmış 185 derece fırında üzerileri kızarana dek pişirin.

  • 4

    Enginarları 4'e bölün ve kızarmış ekmekle karıştırın. Daha sonra arzunuza göre büyük bir fırın kabının tabanına yayın veya küçük fırın kaplarına paylaştırın.

  • 5

    Üzerine biraz domates sos gezdirin. Diğer taraftan su, sirke ve tuzu derin bir tencereye alıp kaynatın. Daha sonra ocağı kısın ve yumurtaları teker teker suyun içine kırın.

  • 6

    Akları iyice katılaşana dek pişirin. Delikli kepçe yardımı ile sudan alıp enginarlı ekmek karışımının üzerine yerleştirin. Kalan domates sosunu üzerine gezdirin.

  • 7

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırından 5 dakika pişirip servis yapın.

    Kaynak: Tarif, Ruhun Gıdası Kitaplar tarafından yayınlanan Aile Aşçısı adlı kitaptan alınmıştır.

    AŞÇININ NOTU
    -Tarifte konserve yerine mevsiminde taze enginar kalbi de kullanabilirsiniz. -Bu tarifi enginar yerine, 50 gram tereyağında, 2 diş ince kıyılmış sarımsakla sotelediğiniz 2-3 adet küp doğranmış patlıcan kullanarak da hazırlayabilirsiniz. 82

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...