En tatlı bağımlılık
Tek başına sahip olduğu muhteşem tadının yanı sıra pasta,kek ve kurabiyelere katıldığında da ayrı bir tutkuya dönüşen çikolatalı tarifler...
İKİ RENKLİ KURABİYE(10-12 Kişilik)
250 gram tereyağı, 3 su bardağı un, 1 su bardağı pudraşekeri, 1 paket vanilya, 3 çorba kaşığı yoğurt, 2 çorba kaşığı kakao, 1 çorba kaşığı süt
Tereyağını eritip, ılınmaya bırakın. Derin bir kaba un, pudraşekeri ve vanilyayı eleyin. İçine yoğurt ve ılınmış tereyağını katıp yoğurun. Hamuru ikiye ayırıp yarısını streç filme sarın. Kalan hamura elenmiş kakao ve sütü katıp yoğurun. Kakaolu hamuru da streç filme sarın. Hamurları buzdolabına koyup 1-2 saat dinlendirin. Daha sonra hamurları yarım parmak kalınlığında açın ve üst üste yerleştirip rulo yapın. Tekrar streç filme sarın ve buzdolabında 1-2 saat bekletin. Soğuyan hamuru 1 cm kalınlığında dilimleyin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.
En tatlı bağımlılık
ÇİKOLATALI PASTA(6 Kişilik)
Kek için: 2 adet yumurta, 1 su bardağı tozşeker, 2 çorba kaşığı tozşeker, 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ, 1 adet orta boy rendelenmiş havuç, 1 su bardağından 2 parmak eksik çekilmiş ceviz, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı kabartma tozu, bir buçuk su bardağı un, iç kreması için: 2 su bardağı süt, bir buçuk çay bardağı tozşeker, 4 çorba kaşığı un, 1 adet yumurta, 4 çorba kaşığı kakao, 1 paket vanilya, 1 çorba kaşığı tereyağı, üzerine: 1 paket hazır çikolata sos
Kek için yumurta ve tozşekeri derin bir kapta çırpın. Sıvıyağ ilave edip, çırpmaya devam edin. Havuç, ceviz, tarçın, karbonat, kabartma tozu ve unu ilave edip, tüm malzemeyi iyice karıştırın. 26 cm'lik çember bir kalıba karışımı yayın veönceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın ve enlemesine 3 parça olacak şekilde kesin. İç kreması için süt, kakao, tozşeker, un ve yumurtayı tencereye alın. Koyu bir kıvama gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını katıp, hem malzemenin birbirine karışması hem de ılınması için 1-2 dakika çırpın. Ilındıktan sonra kremanın yarısını birinci kek parçasının üzerine sürün ve diğer kek parçasını üzerine kapatın. Kalan kremayı sürüp, üçüncü kek parçasını üzerine kapatın. Üzerini kaplamak için hazır çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayın ve ılındıktan sonra kekin üzerini kaplayın. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin ve çikolata donduktan sonra dilimleyerek, servis yapın.
En tatlı bağımlılık
REÇELLİ VE ÇİKOLATALI KEK(10-12 Kişilik)
2 adet yumurta, 150 gram eritilmiş tereyağı, 1 çay bardağı süt, bir tutam tuz, 3 su bardağı un, 1 su bardağı pudraşekeri, 3 çorba kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu, üzerine: bir buçuk su bardağı kayısı reçeli
Yumurtaları derin bir kapta çırpın. İçine tereyağı, süt ve tuz ilave edip karıştırın. Ayrı bir kaba un, pudraşekeri, kakao ve kabartma tozunu eleyin. Bu malzemeleri yumurtalı karışımın içine katın ve tüm malzemeyi iyice karıştırın. Orta büyüklükte dikdörtgen bir kalıba karışımı boşaltın ve spatula ile düzeltin. Üzerine kayısı reçelini eşit şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kürdanla kontrol ederek (keke batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir) pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
En tatlı bağımlılık
MAYALI SÜRPRİZ TOPLAR(10-12 Kişilik)
Yarım litre ılık süt, 1 paket (10 gram) instant maya, bir tutam tuz, 4 çorba kaşığı tozşeker, 3 su bardağı un, 1/4 su bardağı sıvıyağ, 2 paket (80’er gramlık) sütlü çikolata, üzerine: 1 adet yumurta sarısı
Ilık sütü bir kaba alın. İçine maya, tuz ve tozşekeri ilave edip karıştırın. Ayrı bir kaba unu eleyin ve üzerine sütlü karışımı yavaşça ekleyerek karıştırın. Sıvıyağı da kattıktan sonra tüm malzemeyi yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Çikolatayı küçük parçalar halinde kırın. Hamurdan cevizden büyük parçalar koparın. Avucunuzun içinde açarak, ortasına çikolata koyup kapatın ve yuvarlak şekil verin. Hamur bitene kadar işleme devam edin. Sürpriz topları, yağlanmış küçük tart kalıplarına yerleştirin veya fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri yeterince kızarana kadar pişirin. Tart kalıplarında pişirdiyseniz ılındıktan sonra kalıplardan çıkarıp servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar