En tatlı bağımlılık

Tek başına sahip olduğu muhteşem tadının yanı sıra pasta,kek ve kurabiyelere katıldığında da ayrı bir tutkuya dönüşen çikolatalı tarifler...

İKİ RENKLİ KURABİYE(10-12 Kişilik)

250 gram tereyağı, 3 su bardağı un, 1 su bardağı pudraşekeri, 1 paket vanilya, 3 çorba kaşığı yoğurt, 2 çorba kaşığı kakao, 1 çorba kaşığı süt

Tereyağını eritip, ılınmaya bırakın. Derin bir kaba un, pudraşekeri ve vanilyayı eleyin. İçine yoğurt ve ılınmış tereyağını katıp yoğurun. Hamuru ikiye ayırıp yarısını streç filme sarın. Kalan hamura elenmiş kakao ve sütü katıp yoğurun. Kakaolu hamuru da streç filme sarın. Hamurları buzdolabına koyup 1-2 saat dinlendirin. Daha sonra hamurları yarım parmak kalınlığında açın ve üst üste yerleştirip rulo yapın. Tekrar streç filme sarın ve buzdolabında 1-2 saat bekletin. Soğuyan hamuru 1 cm kalınlığında dilimleyin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...