En nefis 10 sütlü tatlı
Damla Sakızlı Frambuazlı Muhallebi Tarifi (4 kişilik)
4 parça damla sakızı
1 su bardağı frambuaz
3 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay kaşığı silme vanilya
8 çorba kaşığı tozşeker
DAMLA sakızı, süt, un, nişasta, vanilya ve 4 çorba kaşığı tozşekeri kısık ateşte koyu kıvam alana dek karıştırarak pişirin. Servis tabaklarına pay edin. Yarım su bardağı frambuazı blenderden geçirin. 4 çorba kaşığı tozşekerle birlikte pişirin. Karışımı muhallebinin üzerine gezdirin. Kalan frambuazlarla üzerini süsleyin. Buzdolabında 2 saat dinlendirip servis yapın.
Aşçının notu: Muhallebinizin daha parlak görünmesini isterseniz, üzerine hazır jöle sürerek de servis yapabilirsiniz.
En nefis 10 sütlü tatlı
Gülsulu Sütlaç Tarifi (8 kişilik)
8 su bardağı süt
1 su bardağı pirinç
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 kahve fincanı gülsuyu
Bir buçuk su bardağı su
BİR buçuk bardak suya, yıkanmış pirinçleri katıp 10 dakika haşlayın. Sonrasında üzerine sütü döküp, pirinçler iyice yumuşayana dek arasıra karıştırarak pişirmeye devam edin. Pirinçler yumuşadıktan sonra şekeri ilave edin ve devamlı karıştırarak, dibi tutmadan 10 dakika kaynatın. Gülsuyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan indirin. Sütlacı kaselere boşaltarak, soğuyunca servis yapın.
En nefis 10 sütlü tatlı
Ahududu Soslu Muhallebi Tarifi (6 kişilik)
1 kg süt
Yarım çorba kaşığı un
1 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
Sos için:1 su bardağı dondurulmuş ahududu
Yarım su bardağı pudraşekeri
Süslemek için: 6 top vanilyalı dondurma
Bir tencereye sütü ve unu koyarak kısık ateşte topak olmayacak şekilde karıştırın. Tozşeker, nişasta ve vanilyayı katıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Diğer tarafta küçük cam kaseleri suyla ıslatıp bir kepçe yardımıyla muhallebiyi kaselere doldurun. Kaseleri buzdolabında 3 saat beklettikten sonra servis tabaklarına ters çevirip çıkartın. Sos için, ahududu ve pudraşekerini mikserle karıştırarak sos kıvamına getirin. Muhallebiyi ahududu sosu ve dondurma ile beraber servis yapın.
Aşçının notu: Sosu dilerseniz vişne veya çilekle de hazırlayabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler