En lezzetli diyet yemekler
Kıymalı Brokoli Tarifi (4 Kişilik, 160 Kcal )
Yarım kg brokoli
150 gram yağsız kıyma
4 su bardağı + yarım çay bardağı su
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
2 adet orta boy domates
Tuz
KAYNAMAKTA olan 4 su bardağı suyun içine, yıkanmış ve çiçeklerine ayrılmış brokoliyi ilave edin. Kısık ateşte, tencerenin kapağı açık olarak hafif yumuşayana kadar pişirin. Diğer taraftan kıymayı bir tavaya alın. Üzerine yarım çay bardağı su ilave edip, suyunu çekene kadar pişirin. Sıvıyağ ve ince kıyılmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Küp doğranmış domates ve tuzu ilave edin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra, bu karışımı brokolinin üzerine ekleyin ve karıştırın. Kısık ateşte 5 dakika daha pişirip sıcak olarak servis yapın.
En lezzetli diyet yemekler
Patates Püreli Kebap Tarifi ( 4 Kişilik, 528 Kcal )
6 adet orta boy patates
Yarım kg kuşbaşı dana eti
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet domates, tuz, karabiber
Yarım demet maydanoz
PATATESLERİ haşlayıp, suyunu süzün. Kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin. Daha sonra fırın tepsisine yayın ve suyunun çekmesi için önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, soğumaya bırakın. Soğuyan patates püresinin içine rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta, tuz ve karabiber katıp, karıştırın. Diğer taraftan eti sıvıyağ ile birlikte tencereye alın. Suyunu salıp çekene kadar kavurun. Patates püresinin yarısını yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerine sırasıyla kavurduğunuz eti, halka doğranmış domates ve maydanoz yapraklarını yerleştirin. En üste kalan patates püresini yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri