En lezzetli diyet yemekler
Kıymalı Brokoli Tarifi (4 Kişilik, 160 Kcal )
Yarım kg brokoli
150 gram yağsız kıyma
4 su bardağı + yarım çay bardağı su
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
2 adet orta boy domates
Tuz
KAYNAMAKTA olan 4 su bardağı suyun içine, yıkanmış ve çiçeklerine ayrılmış brokoliyi ilave edin. Kısık ateşte, tencerenin kapağı açık olarak hafif yumuşayana kadar pişirin. Diğer taraftan kıymayı bir tavaya alın. Üzerine yarım çay bardağı su ilave edip, suyunu çekene kadar pişirin. Sıvıyağ ve ince kıyılmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Küp doğranmış domates ve tuzu ilave edin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra, bu karışımı brokolinin üzerine ekleyin ve karıştırın. Kısık ateşte 5 dakika daha pişirip sıcak olarak servis yapın.
En lezzetli diyet yemekler
Biberiyeli Kuzu Eti Tarifi ( 4 Kişilik, 348 Kcal )
500 gram kuzu biftek
1 çorba kaşığı taze biberiye
1 diş ince kıyılmış sarmısak
Yarım kg dilimlenmiş pırasa, patates, havuç ve brokoli
Tuz, karabiber
Biftek dilimlerinin üzerine, ince kıyılmış taze biberiye ve sarmısak karışımını bir fırça yardımıyla sürün. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine etleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 230 derece fırında kızarana kadar pişirin. Pırasa ve patatesi ayrı ayrı haşlayın. Suyunu süzün ve iyice ezip, birbirine karıştırın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Servis tabağına patatesli püreyi koyun. Üzerine biftekleri yerleştirin. Haşlanmış havuç ve brokoli ile birlikte servis yapın.
En lezzetli diyet yemekler
Elmalı Tavuk Butları Tarifi ( 4 Kişilik, 315 Kcal )
4 adet tavuk budu
1’er adet kırmızı ve yeşil elma
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı salça
1 çorba kaşığı yoğurt
1’er çay kaşığı kekik ve pulbiber
1 tatlı kaşığı bal
2 çorba kaşığı limon suyu
4 adet küçük boy patates
2 adet kabak, tuz
BİR kasede sıvıyağ, soya sosu, salça, yoğurt, tuz, kekik ve pulbiberi karıştırın. Tavuk butlarını 10 dakika haşlayın ve suyunu süzün. Üzerine fırça yardımıyla salçalı karışımdan sürün ve fırın tepsisine yerleştirin. Elmaları dörde bölüp çekirdeklerini rini çıkarın. Bal ve limon suyunu bir kasede karıştırın. Elma dilimlerini bu karışıma batırın ve tavukların yanına yerleştirin. Önceden ısılmış 180 derece fırında tavukların üzeri kızarana kadar pişirin. Diğer taraftan, patates ve kabakları haşlayıp suyunu süzün. Patateslerin kabuklarını soyun, kabakları dilimleyin. Pişen tavukları servis tabağına alın. Haşlanmış sebzeler ve elma dilimleriyle birlikte sıcak olarak servis yapın.
En lezzetli diyet yemekler
Zeytinyağlı Çalı Fasülye Tarifi (279 Kcal )
1 kg çalı fasulye
1 adet soğan
3-4 diş sarmısak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 adet orta boy domates
2 adet kesmeşeker, tuz
Bir buçuk su bardağı su
Çalı fasulyesini yıkadıktan sonra bir bıçak yardımıyla kenarları da dahil olmak üzere temizleyin. Daha sonra ortadan ikiye kesin. Diğer yanda yemeklik doğranmış soğan ve ayıklanmış sarmısağı zeytinyağında soteleyin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edip, 1-2 dakika daha çevirin. Kesmeşeker, tuz ve çalı fasulyesini ekleyip, karıştırın. Suyunu katın ve önce orta, daha sonra kısık ateşte fasulye yumuşayana kadar pişirin. Servis tabağına alın ve soğuk olarak servis yapın.
En lezzetli diyet yemekler
Fırında Mantar Tarifi ( 148 Kcal )
12 adet orta boy mantar
1 adet limonun suyu
4 dal taze soğan
2 dilim bayat ekmek içi
Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı zeytinyağı
MANTARLARIN üst zarlarını bir bıçak yardımıyla soyun. Sap kısımlarını çıkarın ve mantarları limonlu suyun içine koyun. Mantarın sap kısımlarını ve taze soğanın yeşil kısımlarını incecik kıyıp bir kaseye alın. Bu karışıma ufalanmış ekmek içi, kaşar peyniri ile zeytinyağını ilave edin ve tüm malzemeyi karıştırın. Hazırladığınız harcı mantarların içine doldurup fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin ve sıcak servis yapın.
En lezzetli diyet yemekler
Akdeniz Tavuğu Tarifi (4 Kişilik, 198 Kcal )
4 adet tavuk budu
4 çorba kaşığı yoğurt
3 tatlı kaşığı domates salçası
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, pulbiber
Servis için:
Patates ve havuç
Tavuk butlarını yıkadıktan sonra kağıt havlu ile kurulayın. Geniş bir kasede yoğurt, salça, dövülmüş sarmısak, zeytinyağı, tuz, karabiber ve pulbiberi karıştırın. Tavuk butlarının her tarafını bu sosla bulayın ve sosun içinde 2 saat bekletin. Daha sonra butları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Haşlanmış patates ve havuçla birlikte sıcak olarak servis yapın.
En lezzetli diyet yemekler
Biftekli Arpa Şehriye Çorbası Tarifi ( 4 Kişilik, 320 Kcal )
200 gram biftek
1 çay bardağı arpa şehriye
6 su bardağı + 1 çay bardağı su
1 adet büyük boy havuç
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı baharat karışımı
1 adet soğan
Tuz, karabiber
Üzerine:
Maydanoz
İnce dilimlenmiş bifteği, 1 çay bardağı sıcak suyla birlikte kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir tencereye 1 su bardağı su koyun. Küp doğranmış havucu hafif yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Diğer taraftan 5 su bardağı suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynayınca salça ve baharat karışımını ilave edin. Daha sonra biftek, havuç, arpa şehriye ve ince kıyılmış soğanı ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin ve sıcak olarak servis yapın.
En lezzetli diyet yemekler
Biftekli Milföy Böreği Tarifi (4 Kişilik, 312 Kcal )
4 adet orta boy biftek
4 adet milföy hamuru
2 adet sivri biber
1 adet küçük boy domates
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım demet dereotu
1’er tutam tuz ve karabiber
Üzerine: 1 adet yumurta
Çörekotu
BİFTEĞİ yapışmaz yüzeyli bir tavada veya ızgarada önlü arkalı pişirin. Sivri biberi halka, kabuğu soyulmuş domatesi küp şeklinde doğrayın. Sıvıyağı bir tavaya alıp sivri biber ve domatesi suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine ince kıyılmış dereotunu ilave edin. 1-2 defa çevirdikten sonra ocağın altını kapatın. Tuz ve karabiber ekleyin. Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletin ve hafifçe yumuşadıktan sonra elinizle biraz açın. Ortasına bifteği yerleştirin. Üzerine domatesli harçtan koyun ve istediğiniz şekli verin. Diğer milföy hamurlarını da aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
En lezzetli diyet yemekler
Biberli Ekmek Tarifi (4 Kişilik, 460 Kcal )
1’er adet kırmızı, çarliston ve sarı biber
5-6 adet kurutulmuş domates
1 çay bardağı sıcak, +3/4 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
Üç buçuk su bardağı un
2 tatlı kaşığı biberiye
2 tatlı kaşığı domates salçası
3/4 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
Üzerine:
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Kırmızı, çarliston ve sarı biberi fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında biberleri közleyin. Soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve iri küp şeklinde doğrayın. Kurutulmuş domatesi 1 çay bardağı sıcak suda 5 dakika bekletin. Sudan çıkarın ve iri şekilde doğrayın. Derin bir kaba toz maya ve tozşekeri koyun. Üzerine 3/4 su bardağı ılık suyu ilave edin ve 10-15 dakika kabarana kadar bekleyin. Un ve biberiye ekleyip, iyice karıştırın. Domates, salça, kurutulmuş domatesin haşlama suyu, yoğurt ve tuzu ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun (hamur elinize yapışmıyorsa biraz daha ılık su ekleyin). Hamuru düz bir zeminde yuvarlayın ve bir kaba alın. Üzerini nemli bir bezle örterek sıcak bir odada hamur iki katına ulaşıncaya kadar bekletin. Hafif yağlanmış ve unlanmış bir fırın tepsisine ekmek hamurunu yayın. Üzerine kestiğiniz renkli biberleri tahta bir kaşık yardımıyla yerleştirin. Bir fırça yardımıyla üzerine sıvıyağ sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ılınmaya bırakın. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
En lezzetli diyet yemekler
Patates Püreli Kebap Tarifi ( 4 Kişilik, 528 Kcal )
6 adet orta boy patates
Yarım kg kuşbaşı dana eti
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet domates, tuz, karabiber
Yarım demet maydanoz
PATATESLERİ haşlayıp, suyunu süzün. Kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin. Daha sonra fırın tepsisine yayın ve suyunun çekmesi için önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, soğumaya bırakın. Soğuyan patates püresinin içine rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta, tuz ve karabiber katıp, karıştırın. Diğer taraftan eti sıvıyağ ile birlikte tencereye alın. Suyunu salıp çekene kadar kavurun. Patates püresinin yarısını yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerine sırasıyla kavurduğunuz eti, halka doğranmış domates ve maydanoz yapraklarını yerleştirin. En üste kalan patates püresini yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
- Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
- 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar