En leziz çikolatalı kurabiye tarifleri
Çikolatalı Kurabiyeler Tarifi
2 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
İki buçuk çorba kaşığı tereyağı
100 gram bitter çikolata
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için:
100 gram bitter çikolata
100 gram beyaz çikolata
1 çay bardağı krema
Yumurta ve tozşekeri birlikte çırpın ve üzerine 2 çorba kaşığı tereyağını ilave edin. Karışıma rendelenmiş bitter çikolata, kabartma tozu, vanilya ve tuzu da katıp iyice karıştırın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar karışıma un ekleyin. Hazırladığınız hamurdan mandalina iriliğinde bir parça alarak, iki parmak kalınlığında silindir şeklinde yuvarlayın. Daha sonra bu hamurdan bir parmak uzunluğunda parçalar kesip elinizle yuvarlayıp top kurabiyeler elde edin. Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Hamur bitene kadar işleme devam edin. Tepsiyi 200 dereceye ayarlanmış fakat önceden ısıtılmamış fırına koyup 20 dakika, üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Kalan tereyağını eritip kurabiyelerin üzerine sürün. Tekrar fırına koyup 15 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğuması için bir kenara alın. Üzeri için, bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Kurabiyeleri çikolataya batırıp servis tabağına alın. Beyaz çikolatayı küçük parçalar halinde kırıp krema ile karıştırın. Benmari usulü eritip kurabiyelerin üzerine gezdirerek servis yapın.
En leziz çikolatalı kurabiye tarifleri
Çikolatalı Sürpriz Kurabiyeler Tarifi (35 adet)
3 su bardağı un
1 paket margarin
Bir buçuk su bardağı pudraşekeri
1 adet yumurta akı
Yarım paket vanilya
1 paket bitter çikolata (80 gram)
Süslemek için: 3 çorba kaşığı hazır çikolata sosu
Un, margarin, pudraşekeri, yumurta akı ve vanilyayı karıştırıp yoğurun. Hazırladığınız hamuru nemli bir beze sararak 15 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru bir merdane ile yarım santim kalınlığında açın. Bir bardak ağzı ile hamurdan yuvarlak parçalar kesin. Çikolatayı bir bıçakla küçük parçalara ayırın. Hamurdan kestiğiniz parçaların ortasına, çikolata parçalarından birkaç tane koyup kenarlarını kapatın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt yayıp kurabiyeleri üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra servis tabağına alıp soğutun ve üzerlerine çikolata sosu gezdirip servis yapın.
En leziz çikolatalı kurabiye tarifleri
Hindistancevizli Çikolatalı Kurabiye Tarifi (10 kişilik)
1 çay bardağı un
Bir buçuk çay bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı tereyağı
Bir buçuk su bardağı mısır nişastası
3 çorba kaşığı hindistancevizi
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
Süslemek için:
1 çorba kaşığı hindistancevizi
Nar taneleri, 2-3 dal nane
Yumurta hariç bütün malzemeyi geniş bir kaba alın. Elinizle ovuşturarak dağınık görünümlü bir karışım hazırlayın. Üzerine yumurtaları kırıp yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle yuvarlayarak yassı kurabiyeler hazırlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika pişirin. Servis tabağına alıp üzerine hindistancevizi serpin. Nar taneleri ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
En leziz çikolatalı kurabiye tarifleri
Yulaflı Çikolatalı Kurabiye Tarifi (4 kişilik)
Yarım su bardağı süt
4 çorba kaşığı tereyağı
Bir buçuk su bardağı tozşeker
4 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı yulaf unu
3 çorba kaşığı dövülmüş fındık
1 paket beyaz çikolata (80 gram)
SÜT, tereyağı, tozşeker ve kakaoyu bir tencerede karıştırıp ocağa oturtun. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp ılıtın ve üzerine yulaf unu ile fındık ekleyin. Hamurdan kaşıkla parçalar alarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 12 dakika pişirin. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritip bir kaşık yardımıyla kurabiyelerin üzerine gezdirerek servis yapın.
En leziz çikolatalı kurabiye tarifleri
Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi
1 adet yumurta
2 çay bardağı pudraşekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
125 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Süslemek için:
1 su bardağı damla çikolata
Yumurta ve pudraşekerini derin bir kaseye alın. Pudraşekeri eriyene kadar iyice çırpın. Sıvıyağ ilave edip, çırpmaya devam edin. Margarin, kabartma tozu, vanilya ve un ekleyip, yoğurun. Orta sertlikte bir hamur elde edin. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Merdane yardımıyla hamurları 1 parmak kalınlığında açın ve dilediğiniz kalıplarla şekiller çıkarın. Kurabiyelerin üzerini damla çikolata ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Sıcakken çubuklara geçirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
En leziz çikolatalı kurabiye tarifleri
Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi
125 gram magarin
2 adet yumurta
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı pudraşekeri
3 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma Tozu
Beş buçuk su bardağı un
1 su bardağı damla çikolata
2 çorba kaşığı hindistancevizi
Süslemek için:
2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata
Margarini yumurtalarla birlikte çırpın. Üzerine sıvıyağ, pudraşekeri ve sirkeyi ekleyip tekrar karıştırın. Elenmiş un, kabartma tozu, hindistancevizi ve damla çikolatayı ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Krema torbasının ucuna geniş dişli uç yerleştirin. Hamuru krema torbasının içine alın. Yağlanmış tepsiye aralıklarla 6-7 cm uzunluğunda çubuklar sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Fırın tepsisinde soğuttuğunuz kurabiyelerin bir ucunu erimiş çikolataya batırıp yağlı kağıdın üzerinde soğumaya bırakın.
En leziz çikolatalı kurabiye tarifleri
Yulaflı Çikolatalı Kurabiye Tarifi (30 adet)
200 gram oda sıcaklığında tereyağı
3/4 su bardağı esmerşeker
2 adet yumurta
3/4 su bardağı un
2 su bardağı yulaf
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
1 su bardağı damla çikolata
TEREYAĞI ve esmerşekeri derin bir kaba alıp, mikserle yağı yedirene kadar çırpın. Yumurtaları ekleyip, çırpmaya devam edin. Daha sonra un, yulaf, kabartma tozu, vanilya ve damla çikolatayı katıp, tüm malzemeyi yoğurun. Hamuru 1 saat dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle şekil verin. Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz kurabiyeleri önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişirin.
En leziz çikolatalı kurabiye tarifleri
Damla Çikolatalı Fındıklı Kurabiye Tarifi (8 kişilik)
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı tozşeker
İki buçuk su bardağı un
3 çorba kaşığı margarin
Yarım paket kabartma tozu
2-3 çorba kaşığı damla çikolata
2-3 çorba kaşığı iri çekilmiş fındık
Bir kapta yumurta, yoğurt, tozşeker, un, margarin ve kabartma tozunu karıştırın.
Hamuru iyice yoğurduktan sonra damla çikolata ve fındığı ilave edip tekrar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, fazla şekil vermeden yuvarlayın. Hafif yağ-lanmış veya yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine kurabiyeleri dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 20 dakika pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
- Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
- 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar