En farklı 9 krep tarifi
Kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti ile hazırlayabileceğiniz 9 farklı tarif sizlerle...
Krep Dürümleri Tarifi (8 kişilik)
8 adet krep
2 adet patlıcan
1 diş sarmısak
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 adet kabak
2 adet kırmızı biber
3 adet havuç
1 demet soğan
Bağlamak için: Taze soğan
PATLICANLARI közleyip kabuklarını soyduktan sonra ezin. Üzerine dövülmüş sarmısak ve süzme yoğurt ekleyip karıştırın. Kabak, kırmızıbiber ve havucu hafifçe haşlayıp, soğuk sudan geçirin. Jülyen doğrayıp, kenara alın. Krepleri kare şeklinde kesin ve düz bir zemine yayın. Üzerlerine patlıcanlı karışımdan sürün. Kabak, kırmızıbiber, havuç ve soğanı, uçları dışarıda kalacak şekilde kreplerin kenarlarına yerleştirin. Dürüm şeklinde sarıp, taze soğan sapı ile bağlayarak servis yapın.
Kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti ile hazırlayabileceğiniz 9 farklı tarif sizlerle...
Krep Dürümleri Tarifi (8 kişilik)
8 adet krep
2 adet patlıcan
1 diş sarmısak
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 adet kabak
2 adet kırmızı biber
3 adet havuç
1 demet soğan
Bağlamak için: Taze soğan
PATLICANLARI közleyip kabuklarını soyduktan sonra ezin. Üzerine dövülmüş sarmısak ve süzme yoğurt ekleyip karıştırın. Kabak, kırmızıbiber ve havucu hafifçe haşlayıp, soğuk sudan geçirin. Jülyen doğrayıp, kenara alın. Krepleri kare şeklinde kesin ve düz bir zemine yayın. Üzerlerine patlıcanlı karışımdan sürün. Kabak, kırmızıbiber, havuç ve soğanı, uçları dışarıda kalacak şekilde kreplerin kenarlarına yerleştirin. Dürüm şeklinde sarıp, taze soğan sapı ile bağlayarak servis yapın.
En farklı 9 krep tarifi
Jambonlu Peynirli Krep Tarifi (8 kişilik)
Krep için:
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 su bardağı un (tepeleme)
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz
Başamel sos için:
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
Bir buçuk su bardağı süt
Tuz
karabiber
içi için:
1 adet kıvırcık marul
2 adet orta boy domates
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
200 gram dilimlenmiş jambon
Krepleri hazırlamak için, derin bir kaba yumurtaları kırıp çırpın. Üzerine süt ve suyu ekleyin. Bunlara dereotu, sıvıyağ ve tuzu da ilave edip iyice karıştırın. Daha sonra unu da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Tüm malzemeler birbirine karıştıktan sonra hazırladığınız karışımı tel bir süzgeçten geçirip 10 dakika dinlendirin. Bir tavayı ocağa koyup kızdırın ve tereyağı ile yağlayın. Bir çorba kepçesi ile krep hamurundan alarak tavaya dökün ve iki tarafını da kızartın. Her seferinde tavayı tereyağı ile yağlayarak krepleri pişirip bir kenara alın. Başamel sosu hazırlamak için, tereyağını bir tavada eritip, unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine azar azar sütü ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip, yumuşak bir hamur haline gelinceye kadar pişirin. Domatesleri ince ince dilimleyin. Krepleri ikiye katlayıp içine marul yaprakları, domates ve jambon dilimlerini yerleştirin. Başamel sostan bir kaşık yardımı ile parçalar kopartın ve her krebin içine 2-3 parça koyun. Rendelenmiş kaşar peyniri ile süsleyip ılık olarak servis yapın.
En farklı 9 krep tarifi
Temel Krep Tarifi Tarifi
8 adet için:
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı sıvıyağ
SÜT, yumurta, un ve sıvıyağı çırpın. Karışımdan 1 çorba kepçesi alıp, 22 cm'lik krep tavasında önlü arkalı pişirin.
Krep yaparken…
● Hamuru uzun süre çırparsanız, krep piştiğinde süngerimsi bir dokuya sahip olur.
● Krebi sıvıyağ yerine tereyağı ile de hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde hazırlanan krepler daha iştah açıcı ve lezzetli olur.
● Krebi kızartırken tavaya az miktarda sıvıyağ koyun, gerekiyorsa diğer yüzünü kızartırken biraz daha ilave edin.
● Artan kreplerinizi erişte şeklinde doğrayıp, çorbalarınıza ilave edebilirsiniz.