En farklı 9 krep tarifi
Kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti ile hazırlayabileceğiniz 9 farklı tarif sizlerle...
Krep Dürümleri Tarifi (8 kişilik)
8 adet krep
2 adet patlıcan
1 diş sarmısak
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 adet kabak
2 adet kırmızı biber
3 adet havuç
1 demet soğan
Bağlamak için: Taze soğan
PATLICANLARI közleyip kabuklarını soyduktan sonra ezin. Üzerine dövülmüş sarmısak ve süzme yoğurt ekleyip karıştırın. Kabak, kırmızıbiber ve havucu hafifçe haşlayıp, soğuk sudan geçirin. Jülyen doğrayıp, kenara alın. Krepleri kare şeklinde kesin ve düz bir zemine yayın. Üzerlerine patlıcanlı karışımdan sürün. Kabak, kırmızıbiber, havuç ve soğanı, uçları dışarıda kalacak şekilde kreplerin kenarlarına yerleştirin. Dürüm şeklinde sarıp, taze soğan sapı ile bağlayarak servis yapın.
En farklı 9 krep tarifi
Hindistan Cevizli Dolgulu Krep Tarifi
Krep için:
3 yemek kaşığı tereyağ
3 adet yumurta
1 su bardağı (200 ml) süt
3/4 su bardağı (90 gr )un
Dolgu için:
1 çay bardağı (100 ml) portakal suyu
1 çay bardağı (100 gr) esmer şeker
1 adet portakal kabuğu rendesi
2 su bardağı (100 gr) hindistan cevizi
Fırın kabını yağlamak için:
1 tatlı kaşığı terayğ
Üzeri için: 2 yemek kaşığı esmer şeker
Servis için:
Portakal dilimleri
Krep için gerekli tüm malzemeleri bir kaba alıp mikser yardımıyla çırparak 15 dk dinlenmeye bırakın. Bu arada dolgu malzemesini hazırlamaya başlayın. Portakal suyunu tencereye alıp içine esmer şeker, portakal kabuğu rendesi ve hindistan cevizini ekleyip ocağın üzerinde hafifçe pişirin. Daha sonra hazırladığınız dolguyu kenara alıp krepleri hazırlamaya başlayın. 24-26 cm'lik yapışmaz yüzeyli bir tavayı ısıtın. Bir kepçe yardımı ile tavaya döktüğünüz krep hamurunun düzgün bir şekilde yayılmasını sağlamak için tavayı sallayın. Bir yüzünü pişirdikten sonra diğer yüzünü de pişirin. Krep hamuru bitene kadar bu şekilde pişirmeye devam edin. Dolgu malzemesini pişen kreplere pay edip kalın kalem böreği sarar gibi sarın. Teremyağ Gurme Kaymaklı ile yağladığınız fırın kabına krepleri dizip üzerlerine esmer şeker serpin. 180 derece fırında 10 dk kadar fırınlayıp sıcak veya ılık olarak portakal dilimleri ile servis yapın.
Aşçının notu: Esmer şeker yerine beyaz şeker kullanmak isterseniz şekerin içine 1,5 yemek kaşığı pekmez ekleyebilirsiniz. Hindistan cevizi ile birlikte fındık veya ceviz de kullanmak lezzeti artıracaktır.
En farklı 9 krep tarifi
Kakaolu Krep Tarifi (10 kişilik)
Hamuru için:
İki buçuk su bardağı süt
2 çay bardağı un
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı kakao
50 gram eritilmiş margarin
İçi için:
3 çorba kaşığı pirinç unu
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tozşeker
1 paket şekerli vanilin
2 adet muz
Süslemek için:
8-10 adet kiraz şekerlemesi
1 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
KREBİ hazırlamak için margarin hariç tüm malzemeyi bir kaba koyup çırpın. Daha sonra margarini ekleyip karıştırın. Tavayı yağlayıp kızdırın. Hazırladığınız hamurdan bir kepçe alıp tavaya dökün ve orta ateşte arkalı önlü pişirin. Tavayı her seferinde yağlayarak tüm karışım bitene kadar işleme devam edin. Diğer taraftan bir tencereye pirinç unu, süt, tozşeker ve vanilyayı alıp ocağa oturtun. Koyulaşana kadar pişirip ocaktan alın. Muzları ezip muhallebiye ekleyin. Harç soğuduktan sonra kreplerin içine koyup rulo şeklinde sarın. Servis tabağına alıp üzerlerine kakao ve tarçın serpin. Kiraz şekerlemesi ile süsleyerek servis yapın.
En farklı 9 krep tarifi
Çikolatalı Krep Tarifi (8 kişilik)
Bir buçuk su bardağı un
3 adet yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu ve suyu
Bir buçuk su bardağı süt
Bir tutam tuz
Çikolatalı sos için:
1 paket (80 gram) bitter çikolata
Yarım su bardağı krema
Üzeri için:
1 çay bardağı kayısı marmeladı
Büyük bir kabın içine unu koyup ortasına yumurtaları kırın. İçine tozşekeri ve eritilmiş yağın yarısını ekleyip karıştırın. Ardından rendelenmiş portakal kabuğu, portakal suyu ve sütü ilave edip tekrar karıştırın. Tuzu katın. Karışımın un çorbası kıvamında olmasına dikkat edin (koyu olursa su katılabilir). Çikolatalı sos için, çikolata ve kremayı benmari usulü 5 dakika pişirin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya fırçayla kalan eritilmiş tereyağından sürüp kızdırın. Bir fincan yardımıyla hamur karışımından alın ve tavayı elinizle döndürerek krebin etrafa yayılmasını sağlayın. Önlü arkalı kızartın. Hamur malzemesi bitene dek bu işlemi uygulayın. Daha sonra krepleri soğutmadan tek tek tabağa alıp, üzerine marmelat sürün. Çikolatalı sosun bir kısmını ayırıp, kalanı kreplerin ortasına dökün ve ikiye katlayın. Sonra bir ucundan kıvırarak, külah şeklinde 4'e katlayın. Dilerseniz kat kat dizip üzerine, çilek geçirilmiş çöp şiş batırın. Ayırdığınız çikolatalı sosu üzerine gezdirin. Soğutmadan servis yapın.
En farklı 9 krep tarifi
Sebzeli Krep Tarifi (4 kişilik)
Krep hamuru için:
2 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı ayçiçekyağı
1 kahve fincanı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
İç malzemesi için:
1’er adet küçük kabak ve havuç
20 yaprak ıspanak
1 adet arpacık soğan
1 çorba kaşığı ayçiçekyağı
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar
peyniri
Tuz
Beşamel sos için:
2 tatlı kaşığı un
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
Tuz
Bir tutam rendelenmiş muskat
ÖNCELİKLE krep hamurunu hazırlayın. Bunun için, süt, yağ, un, yumurta ve tuzu derin bir kaba alıp, hep beraber iyice çırpın. Elde ettiğiniz karışımı, yapışmaz yüzeyli tavaya, kepçe ile, olabilecek en ince şekilde dökün. Bir tarafı kızardığında diğer tarafını çevirin ve daha sonra ocaktan alın. Krep hamuru bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Beşamel sos için, tereyağını ocağa koyun. Eriyip kızarmaya başlayınca un ekleyip, yavaş ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Daha sonra ocaktan alıp süt ekleyin ve hızlıca çırpma teli ile karıştırın. Ocağa tekrar koyun ve yavaşça kaynayıp, muhallebi kıvamı almasını sağlayın. Pişen sosa muskat ve tuz katıp, ocaktan kaldırın. İç malzemesi için, havuç, kabak ve soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Tencereye yağ koyup, sırasıyla soğan, havuç ve kabağı soteleyerek pişirin. Ispanağı ince kıyıp, sebzelere ekleyin. Tuz ve isteğe göre karabiber ekleyip soğumaya bırakın. Krepleri düz bir zeminde açın. Sebzeli malzemeye 1 çorba kaşığı beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ilave edin. Kreplerin ortasına koyup, yanlarını kapatarak sarın. Yağlanmış fırın tepsisine alın. Üzerlerine kalan beşamel sosu yayın. Onun da üzerine, kalan kaşar peynirini serpip, 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Dilerseniz domatesli sos ile sıcak servis yapın.
En farklı 9 krep tarifi
Krep Böreği Tarifi (15 adet)
Hamur için:
3 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı un
2 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı süt
İç malzeme:
1 çorba kaşığı margarin
1 adet ince kıyılmış soğan
150 gram kıyma
1 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
1 adet rendelenmiş kereviz
250 gram soya filizi
Tuz, karabiber
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
Kabı yağlamak için:
Margarin
Kreplerin içini hazırlamak için, eritilmiş margarinde soğanı hafifçe kavurun. İçine kıymayı katıp kavurmaya devam edin. Havuç, kereviz, soya filizini de ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Dereotu, tuz ve karabiber ilave edip harcı soğumaya bırakın. Krepleri hazırlamak için, unu derin bir kaseye alıp, içine yumurtaları kırın. Eritilmiş margarin ve tuzu ekleyin. Sütü yavaşça döküp karıştırın ve yoğun bir hamur elde edin. Tavaya biraz margarin sürüp krep hamurundan bir kepçe alarak dökün ve arkalı önlü kızartın. Tüm hamur bittikten sonra kreplerin içine kıymalı harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Sıcak servis yapın.
Aşçının notu: Sebzeleri fazla yumuşamadan, diri kalacak şekilde kavurun.
En farklı 9 krep tarifi
Tofulu Krep Tarifi (2 kişilik)
Krep için:
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
6 çorba kaşığı un
1 çay kaşığının ucu ile kabartma tozu
Bir tutam tuz
İç malzeme:
Yarım paket tofu
8 adet kurutulmuş domates
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
5 dal maydanoz
5 dal dereotu
Tuz,
kimyon,
karabiber
Derin bir kabın içinde yumurtaları ve sütü çırpın. Topaklanmaması için unu yavaş yavaş ilave edin. Kabartma tozu ve tuzu katarak, boza kıvamına gelene kadar bütün malzemeyi çırpmaya devam edin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya 1 kepçe krep karışımından yayın. Her iki yüzünü de kızartın. İç malzeme için, tofu, kurutulmuş domatesler, zeytinyağı, maydanoz, dereotu, tuz, kimyon ve karabiberi mikserle karıştırın. Hazırladığınız içten, 3 çorba kaşığı kreplerin kenarına koyun. Rulo şeklinde sararak servis yapın.
En farklı 9 krep tarifi
Jambonlu Peynirli Krep Tarifi (8 kişilik)
Krep için:
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 su bardağı un (tepeleme)
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz
Başamel sos için:
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
Bir buçuk su bardağı süt
Tuz
karabiber
içi için:
1 adet kıvırcık marul
2 adet orta boy domates
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
200 gram dilimlenmiş jambon
Krepleri hazırlamak için, derin bir kaba yumurtaları kırıp çırpın. Üzerine süt ve suyu ekleyin. Bunlara dereotu, sıvıyağ ve tuzu da ilave edip iyice karıştırın. Daha sonra unu da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Tüm malzemeler birbirine karıştıktan sonra hazırladığınız karışımı tel bir süzgeçten geçirip 10 dakika dinlendirin. Bir tavayı ocağa koyup kızdırın ve tereyağı ile yağlayın. Bir çorba kepçesi ile krep hamurundan alarak tavaya dökün ve iki tarafını da kızartın. Her seferinde tavayı tereyağı ile yağlayarak krepleri pişirip bir kenara alın. Başamel sosu hazırlamak için, tereyağını bir tavada eritip, unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine azar azar sütü ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip, yumuşak bir hamur haline gelinceye kadar pişirin. Domatesleri ince ince dilimleyin. Krepleri ikiye katlayıp içine marul yaprakları, domates ve jambon dilimlerini yerleştirin. Başamel sostan bir kaşık yardımı ile parçalar kopartın ve her krebin içine 2-3 parça koyun. Rendelenmiş kaşar peyniri ile süsleyip ılık olarak servis yapın.
En farklı 9 krep tarifi
Temel Krep Tarifi Tarifi
8 adet için:
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı sıvıyağ
SÜT, yumurta, un ve sıvıyağı çırpın. Karışımdan 1 çorba kepçesi alıp, 22 cm'lik krep tavasında önlü arkalı pişirin.
Krep yaparken…
● Hamuru uzun süre çırparsanız, krep piştiğinde süngerimsi bir dokuya sahip olur.
● Krebi sıvıyağ yerine tereyağı ile de hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde hazırlanan krepler daha iştah açıcı ve lezzetli olur.
● Krebi kızartırken tavaya az miktarda sıvıyağ koyun, gerekiyorsa diğer yüzünü kızartırken biraz daha ilave edin.
● Artan kreplerinizi erişte şeklinde doğrayıp, çorbalarınıza ilave edebilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar