Kayısılı Muffin

Malatya'nın bulunmaz eşi olan kayısıyı bir de bizim tariflerimizle denemenizi istiyoruz. İşte o Sofralarınızı şenlendirecek tatlı tarifimiz!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Yumurta, tozşeker ve tuzu mikserin yüksek ayarında 5 dakika çırpın. Süt ve ayçiçek yağı ekleyip mikserin düşük ayarında karıştırın.

  • 2

    Kabartma tozu, vanilya, tarçın, toz fındık ve elenmiş unu ilave edip spatula yardımı ile karıştırın. Hamuru unlanmış muffin kalıplarına pay edin.

  • 3

    Üzerlerine, çekirdek yatakları çıkarılmış kayısı yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

  • 4

    Fırından alıp, ızgara teli üzerinde ılınmaya bırakın. Pudra şekeri serpip, ılık olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...