En doyurucu ve lezzetli nohutlu tarifler
İşkembeli Nohut Tarifi (6 kişilik)
300 gram haşlanmış ve kuşbaşı doğranmış işkembe
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
1 adet küçük boy havuç
Yarım litre işkembenin haşlama suyundan
500 gram haşlanmış nohut
2 adet sivri biber
4-5 adet arnavut biberi
Tuz
ZEYTİNYAĞINI bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğan ve tavla zarından biraz büyük doğranmış havucu 5 dakika sote edin. İşkembeyi ekleyin bir iki çevirip üzerine işkembenin haşlama suyundan yarım litreyi ilave edin. 20 dakika pişirdikten sonra haşlanmış nohut, ince kıyılmış sivri biber, arnavut biberi ve tuz ekleyin. 20 dakika kısık ateşte pişirip servis yapın.
İşkembeli Nohut Tarifi (6 kişilik)
300 gram haşlanmış ve kuşbaşı doğranmış işkembe
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
1 adet küçük boy havuç
Yarım litre işkembenin haşlama suyundan
500 gram haşlanmış nohut
2 adet sivri biber
4-5 adet arnavut biberi
Tuz
ZEYTİNYAĞINI bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğan ve tavla zarından biraz büyük doğranmış havucu 5 dakika sote edin. İşkembeyi ekleyin bir iki çevirip üzerine işkembenin haşlama suyundan yarım litreyi ilave edin. 20 dakika pişirdikten sonra haşlanmış nohut, ince kıyılmış sivri biber, arnavut biberi ve tuz ekleyin. 20 dakika kısık ateşte pişirip servis yapın.
En doyurucu ve lezzetli nohutlu tarifler
Nohutlu Mantı Tarifi (6 kişilik)
1 paket hazır mantı
1 su bardağı nohut (haşlanmış)
1 su bardağı yoğurt
4-5 diş sarmısak
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Nane
Mantıyı paketteki tarife göre haşlayın. Mantının pişmesine 10 dakika kala, haşlanmış nohutu ekleyin. Cam bir servis kabına mantıyı hafif suyuyla birlikte aktarın. Sarmısakları dövüp, yoğurtla karıştırın. Mantının tencerede kalan suyundan sarmısaklı yoğurda biraz ekleyip ılıtın. Bu yoğurdu mantının üzerine gezdirin. Küçük bir tavada tereyağını eritip, baharatları kavurun. Mantının üzerine gezdirip, sıcak servis yapın.
Aşçının notu: Mantının üzerine ilave ettiğiniz yoğurdun sulanmaması için, tam servis yapacağınız sırada eklemeye dikkat edin!