En beğenilen okur tarifleri
KÜÇÜK KÖSTEBEK PASTA
Malzemeler:
Keki İçin:
3 yumurta
3 fincan şeker
1 fincan sıvı yağ
1 fincan süt
3,5 fincan un
2-3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için:
1 litre süt
7 yemek kaşığı nişasta
1 bardak şeker
1 pk krem şanti
Hazırlanışı:
Kekin malzemelerini karıştırıp fırın tepsisine dökerek,kızartınız....kekin fazla kabarmaması için tepsinizi küçük seçmeyiniz dediğim gibi normal fırın tepsisi ideal olur....Diğer taraftan kremayı pişirerek soğumaya bırakınız ve soğuyunca bir paket toz krem şantiyi içine karıştırıp mikserle çırpınız..... Şimdi bu sevimli yuvarlakları nasıl yaptığımıza gelelim;Keki fırından çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekleyiniz ve daha sonra su bardağının ağzı ile kekten yuvarlak parçalar kesiniz...Arada kalan parçaları rendenin küçük tarafıyla veya rondodan geçirerek un haline getiriniz....Elinize aldığınız kekin üzerine bir yemek kaşığı krema koyup,ufalanmış kekten alarak üzerine dökerek şekil veriniz......Avuç içinde kolaycacık oluyor merak etmeyin...Hepsi bu kadar küçük köstebekcikleriniz hazır....Dilerseniz kremanın içine muz parçaları veya damla çikolata da ekleyebilirsiniz....Afiyet Olsun!!!
(tatesel adlı kullanıcı tarifi)
En beğenilen okur tarifleri
MÜRDÜM ERİKLİ TART
Malzemeler:
Hamur için: Yarım paket tere yağ yada margarin
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
İç malzemeleri için: 2 su bardağı süt
3 yumurta akı
1 kahve fincanı irmik
Yarım su bardağı şeker
Yarım tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için: Mürdüm eriği
Hazırlanışı:
İrmikle sütü kaynatıp koyulaştırın ve soğutun. Yumurta aklarını köpürtüp şekeri ilave edin ve tekrar çırpın. Tarçını ilave edin karıştırın. Diğer tarafta oda sıcaklığındaki margarini mikserle krem kıvamına gelene kadar çırpın. Hamuru için diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğurun. Tart kalıbını yağlayıp dibine un serpin . Hamuru açıp kalıbın kenarlarından taşacak şekilde yayın. İrmikli karışımı üzerine yayın. Erikleri ikiye bölüp karışımın üstüne süs yapın Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında pişirin. Arzu ederseniz üzerine purda şekeri serpip soğuk servis yapın. Afiyet olsun
(Reyyan34 adlı kullanıcı tarifi)
En beğenilen okur tarifleri
MİLFÖYLÜ MUHALLEBİLİ TURTA
Malzemeler:
1 paket büyük milfoy hamuru
1 litre süt
3 tane yumurta
155 gr toz şeker
125 gr nişasta
1 paket vanilya
Hazırlanışı:
Muhallebi için ilk önce bir tavada, tencerede yumurtaları çırpıyoruz, içine toz şeker koyup yine çırpıp, nişasta ve vanilyasında koyup karıştırdıktan sonra yavaş yavaş sütü dokup ocakta koyulaşana kadar pişiriyoruz kelepceli kalıbı yağlıyoruz, içine büyük milfoyleri kaplıyoruz (büyük değilse küçükleri oklavayla birbirine yapıştırıp aynı şekilde yapıyoruz) milfoy hamurunu çatalla aralarına delikler yapıp üzerine muhallebiyi döküp düzeltip ısıtılmış fırına yüksek ayarda koyup milföyler ve üst yüzü kızara kadar pişirip , fırından çıkardıktan sonra dinlenmeye bırakıp soğuyunca dilimlyip servis yapıyoruz.
(kelebeklerin_selamı_var adlı kullanıcı tarifi)
En beğenilen okur tarifleri
MISIRLI MEKSİKA FASULYELİ SALATA
Malzemeler:
1 su bardağı mısır
1 su bardağı Meksika fasülyesi
½ demet yeşil soğan
½ demet maydanoz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
2 çay kaşığı sirke, Tuz
Hazırlanışı:
İnce ince kıyılmış maydanoz, soğan ve diğer salata malzemelerini genişçe bir kasede harmanlayıp,zeytinyağı,limon sirke ve tuzu da ekleyip, karıştırıp soğuk soğuk servis yapın. Afiyet Bal Olsun…
(zeyneple adlı kullanıcı tarifi)
En beğenilen okur tarifleri
CAPPUCCİNO CHEESECAKE
Malzemeler:
Taban: 1 paket burcak biskuvi (un haline getirilmis)
60 gr. tereyag
Cheesecake: 3 yemek kasigi hazir cappuccino tozu
1 yemek kasigi kakao
800 g labne peyniri
125 g seker
4 yemek kasigi limon suyu
5 yemek kasigi irmik
4 yumurta
1 paket vanilya sekeri
Hazırlanışı:
Un haline getirilmis biskuviyi erimis tereyagi ile karistirin ve hafifce yagladiginiz kelepceli kalibin altina yayin Elinizle iyice bastirip ust malzemesini hazirlayana kadar buzdolabina kaldirin. Hazir cappuccino tozu 5 yemek kasigi sicak suda eritilir, karisim ikiye ayrilip yarisina kakao eklenir ve ilimaya birakilir. Oda sicakligina getirilmis labne peyniri seker, vanilya ve limon suyu ile cirpilir. Karisim puruzsuz hale gelince irmik eklenir ve yumurtalar teker teker eklenerek cirpilir. Fotografta gorundugu gibi uc renkli yapmak icin cheesekek karisiminin ucte birini tabanin ustune yayin. Geri kalanini ikiye bolup ilk parcayi yalnizca kahve karisimiyla, ikinci parcayi da kakaolu kahve karisimi ile cirpip sirayla kaliba bosaltin. Isterseniz yalnizca iki renk de yapabilirsiniz. Kekin catlamamasi ve firindan cikardiktan sonra cokmemesi icin banyoda pisirdim cheesekeki. Once kek kalibinin altini aluminyum folyo ile kaplayalim. (26 cmlik kelepceli kalip) Sonra kalibimizi alabilecek buyuklukte ve kenarlari yuksek bir tepsiye yerlestirelim. Kalibin yarisina gelecek sekilde kaynar su dolduralim. Bu sekilde 150 derecede 1.5 saat pisirelim. Ortasi daha pismemis gorunebilir ama soguyunca tum cheesekek sertlesir. Soguduktan sonra bir gece buzdolabinda bekletip ertesi gun yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
(alarap adlı kullanıcı tarifi)
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler