Ekşi kırmızı
Mayhoş tadına rağmen severek yenilen vişne, pasta ve keklerin en önemli unsurlarından biridir...
Mayhoş tadına rağmen severek yenilen vişne, pasta ve keklerin en önemli unsurlarından biridir...
VİŞNELİ TİRAMİSU(4-6 Kişilik)
2 paket labne peyniri, 1/4 su bardağı tozşeker, 12 adet kedidili bisküvisi, 1 su bardağı vişne, 1 su bardağı vişne likörü
Krema için labne peyniri ve tozşekeri bir kabın içinde iyice çırpın. Kedidili bisküvilerini likörle ıslatın. Yarısını 20 cm. çapında bir kalıbın dibine sıralayın. Kremanın yarısını bisküvilerin üzerine sıvayın. Kalan kedidili bisküvilerini kremanın üzerine dizin. Kalan kremayı da en üste boşaltıp spatulayla düzeltin. Buzdolabında birkaç saat bekletin. Vişne taneleri ile süsleyip servis yapın.
Ekşi kırmızı
VİŞNE LİKÖRÜ
1 kg vişne, 250 gram tozşeker, 15 adet karanfil, 3-4 adet kabuk tarçın
Vişneleri, aralarına şeker serperek bir kavanozun içine yerleştirin. Karanfil ve kabuk tarçınları da ilave edin. Kavanozun ağzını kapatıp, 15 gün güneşte bekletin. Tadına bakarak, kıvamda olduğunu anladığınızda servis yapabilirsiniz.
TARİF DETAY