Ekmek hamuruyla görkemli yorumlar

Elmas Yetkinden sizler için ekmek hamuru ile birbirinden leziz tatlı-tuzlu tarifler...

CEVİZLİ KURABİYE(25 Adet)

1 adet ekmek hamuru, 75 gram oda sıcaklığında tereyağı, 75 gram oda sıcaklığında margarin, 2-3 çorba kaşığı un, iç malzeme için: 200 gram ceviz, 1 adet yumurtanın akı, yarım su bardağı tozşeker, yarım çay kaşığı tarçın, bir tutam toz karanfil, üzerine: pudraşekeri

Ekmek hamurunun içine tereyağı, margarin ve un katıp, iyice yoğurararak yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini nemli bir bezle örtün ve buzdolabında bir gece bekletin. İçi için ceviz, yumurta akı, tozşeker, tarçın ve toz karanfili robottan geçirin. Bir gece buzdolabında beklettiğiniz hamurdan parçalar koparın. İçine cevizli karışımdan koyun ve dilediğiniz şekli verin. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra soğutun ve üzerine pudraşekeri serpin.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...