Ekler pasta
Çikolatalı Ekler
Malzemeler
Şu hamuru için: 1 su bardağı su
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı tozşeker
Bir tutam tuz, 1 su bardağı un
3-4 adet yumurta
Kreması için: Yarım limonun
rendelenmiş kabuğu
Yarım su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı kakao
1 çay kaşığı vanilya
Bir buçuk su bardağı süt
1 çay bardağı un
2 adet yumurta
Çikolatalı sos için:
60 gram bitter çikolata
1 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı su
1 çay bardağı pudraşekeri
Çikolatalı Ekler Yapılışı
Şu hamuru için, 1 su bardağı suyu ve yağı bir tencereye aktarıp, ateşe koyun. İçine tozşekeri ve tuzu katın. Kaynamaya başladığında, unu birden içine katıp karıştırarak 5-10 dakika pişirin ve tencereyi ateşten alın. Hamur ılık hale gelince içine yumurtaları teker teker kırıp, ele biraz yapışan bir hamur elde edene dek yedirin Yumurta çüsü (3-4) hamurun kıvamına göre değişebilir. Hamur ne fazla katı, ne de fazla yumuşak olmamalıdır. Hamuru, ucunda bir parmak kalınlığında hamur sıkma ucu (duy) takılı krema torbasına doldurun. Az yağlanmış bir fırın tepsisine uzun biçimde sıkın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Bu arada kreması için tüm malzemeyi bir tencereye koyup, muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Sonrasında soğutun. Fırından çıkardığınız eklerlerin ortalarını kesip, kremadan pay ederek koyun. Çikolatalı sos için, tüm malzemeyi benmari usulü eritip, eklerlerin üzerine sürün.
Ekler pasta
Limonlu Pratik Ekler
Malzemeler
3 adet yumurta
9 çorba kaşığı tozşeker
Bir buçuk su bardağı su
3 çorba kaşığı un
Bir buçuk limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
250 gram kedidili bisküvi
Limonlu Pratik Ekler Yapılışı
Bir kasede yumurtaları iyice çırpın. Tozşeker ilave edip çırpmaya devam edin. Bu karışımı tencereye alıp zerine su ekleyin. Un, limon suyu ve kabuğunu ilave edip kısık ateşte topaklanmaması için sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. 1 adet kedidilinin iç tarafına muhallebiden sürün ve ikinci kedidilini üzerine kapatıp tekrar muhallebi sürün. Ekler ve karışım bitene kadar işleme devam edin. Buzdolabında 1 gece beklettikten sonra servis yapın.
Ekler pasta
Bisküvili Ekler Pasta
Malzemeler
150 gram bitter çikolata
2 paket vanilyalı puding
5 su bardağı süt
2 paket yulaflı bisküvi
100 gram fındık kreması
Süslemek için:
Çilek
Bisküvili Ekler Pasta Yapılışı
PUDİNG ve sütü bir tencereye alıp, koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Dikdörtgen bir kalıbın dibine bisküvileri yan yana dizin. Üzerine pudingin yarısını yayın. Tekrar bisküvi dizip kalan pudingi yayın ve kaşıkla üzerini düzleştirin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip, fındık kreması ile karıştırın ve pudingin üzerine yayın. 1 gece ya da en az 4 saat buzdolabında bekletin. Çilekle süsleyip, dilimleyerek servis yapın.
Ekler pasta
Ekler Pasta
Malzemeler
1 su bardağı su
100 gram margarin
1 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı un
3 adet yumurta
Bir tutam tuz
Krema için:
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı un
Bir buçuk su bardağı süt
1 paket vanilya
Çikolata sos için:
100 gram bitter çikolata
100 gram margarin
1 çorba kaşığı soğuk su
Ekler Pasta Yapılışı
SU, margarin, tozşeker ve tuzu kaynatın. Kaynamaya başlayınca, karıştırarak un ekleyin. 10 dakika karıştırarak pişirip ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Teker teker ve çırparak yumurtaları ekleyin. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru sıkma torbasına alıp, yağlı kağıt kaplı fırın tepsisine dilediğiniz büyüklükte sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırını kapatıp, içinde 30 dakika dinlendirin. Krema için tüm malzemeyi çırpın. Tel süzgeçten geçirip, tahta kaşıkla karıştırarak krema kıvamı alana kadar pişirin. İki adet ekler pastanın arasına krema sürün. Çikolata sos için çikolatayı benmari usulü eritip, margarin ve su ekleyin. Mikserle çırpıp kenara alın. Üzerine çikolata sos gezdirin. Tüm malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın. Soğuk olarak servis yapın.
Ekler pasta
Ekler
Malzemeler
125 gram tereyağı
Bir tutam tuz
1 su bardağı su
1 su bardağı un
4 adet yumurta
Dolgu kreması için:
Yarım su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı buğday nişastası
2 adet yumurta sarısı
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Üzerine:
1 paket (80 gram) bitter çikolata
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Ekler Yapılışı
TEREYAĞI, tuz ve suyu kaynatın. Un ilave edip, topaklanmaması için çırpıcı ile hızlı bir şekilde çırpın. Daha sonra tahta bir kaşıkla 2-3 dakika karıştırarak hamur haline gelmesini sağlayın. Ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Yumurtaları teker teker ilave ederken, bir yandan da çırpma teli ile çırparak hamura yedirin ve yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine bir ve yarım parmak uzunluğunda şeritler halinde sıkın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Pişirme süresinin sonuna doğru fırın ısısını 150 dereceye düşürün ve içinin boşalması için yarım saat fırında bekletin. Fırından çıkarın ve soğutun. Dolgu kreması için bir tencerede tozşeker, un, nişasta ve yumurta sarılarını karıştırın. Sütü ilave edip, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alın ve tereyağı ile vanilyayı katıp, karıştırın. Daha sonra soğumaya bırakın. Ekleri ortadan ikiye kesip, içine kremayı paylaştırın. Üzeri için çikolata ve sıvıyağı bir kaba alıp, benmari usulü eritin. Eklerin üst kısmını çikolataya batırın ve soğuduktan sonra servis yapın.
Ekler pasta
Şuale(ekler) Hamuru
Malzemeler
100 gram tereyağı
1 su bardağı su +süt karışımı
Yarım çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 su bardağı tam buğday unu
4 adet orta boy yumurta(oda sıcaklığında)
Şuale(ekler) Hamuru Yapılışı
Kalın tabanlı çelik tencereye tereyağı ve süt/su karışımını aktarın. Şekeri ve tuzu da ilave edin. Kısık ateşte
karıştırarak pişirin. Kaynadığı zaman unu ilave edin. Hemen toparlanacak, hamur kıvamına gelecektir. Karıştırmaya devam edin. 5 dakika daha pişirin. Ateşten alın ve ılınmaya bırakın. Teker teker yumurtaları ekleyin. Kıvamı ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz. Sıkma torbasına yerleştirin ve istediğiniz şekilde aralıklarla yağlı kağıt serili tepsiye sıkın. Fırını önceden ısıtmayı unutmayın sakın! Önce puf puf kabarmaları için
200 derece fırında 10 dakika, ardından ısıyı 170 dereceye (orta ısıya) düşürerek 10 dakika iyice kızarana dek pişirin. Hemen fırından çıkarın. Ama bir süre ellemeyin ki, sönmesinler. Ilındığı zaman, içine istediğiniz içi yerleştirerek servis yapın. Özellikle beyaz un kullanmadan denemenizi tavsiye ederim. Tek başına bile tüy kadar hafif ve bir o kadar da lezzetliler.
Ekler pasta
Portakallı Minik Ekler
Malzemeler
2 adet yumurta
2 çay bardağı esmerşeker
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Bir buçuk su bardağı portakal suyu
1 çay bardağı mısır veya fındıkyağı
3 çay bardağı kepekli un
1’er paket kabartma tozu ve kakao
Portakallı Minik Ekler Yapılışı
MİKSER yardımıyla yumurta, şeker, portakal kabuğu ve 1 su bardağı portakal suyunu 10 dakika çırpın. Kalan portakal suyunu ilave edip çırpmaya devam edin. Mısır yağı, un ve kabartma tozunu katarak iyice yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırın. Yarısına kakaoyu ekleyip, karıştırın. Minik kağıt kek kalıbına 1 çorba kaşığı kakaolu karışımdan, üzerine sade karışımdan koyun. Kürdan yardımıyla bu hamuru karıştırın. Hamur bitene kadar işleme devam edin. Önceden ısıtılmamış 150 derece fırında 15 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler