Eğer eriği tuzlayarak yerseniz...
Manav tezgahlarında yeşil erik görüyorsak, yaz gelmiş demektir. Peki genellikle yaz aylarının gözdesi olan bu meyvenin sizce ne gibi faydaları var?
İşte, zayıflamadan kabızlığa kadar yeşil eriğin hiç bilinmeyen 7 faydası...
Eğer eriği tuzlayarak yerseniz...
YEŞİL ERİK KANSIZLIĞI GİDERİR
Kansızlık, demir eksikliği gibi hastalıklar başta yorgunluk ve şişmanlık olmak üzere saç dökülmesi, hamile kalamama gibi ciddi sorunlara yol açar. Yeşil eriğin faydaları arasında demir ve kalsiyum içermesi vardır. Sağlıklı beslenme eşliğinde günde bir avuç yeşil erik yiyerek kansızlığın üstesinden gelebilirsiniz.
Eğer eriği tuzlayarak yerseniz...
YEŞİL ERİK BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR
Güçlü bir bağışıklık sisteminin anlamı şudur: herkes hasta olurken siz sağlam ve keyifle hayata devam edersiniz; aids, kanser gibi ürkütücü ve acı veren hastalıklardan korunursunuz. İşte, yeşil erik içerdiği yüksek oranda C vitaminiyle bağışıklığı güçlendirir.
Eğer eriği tuzlayarak yerseniz...
YEŞİL ERİK AKCİĞER KANSERİNE KORUR
Yeşil erik yiyenlerin astım, akciğer kanseri, soğuk algınlığı, öksürük ve çok kronik akciğer sorunları gibi akciğer sorunlarından uzak kaldığı araştırmalarca saptanmıştır. Eğer sigara içiyorsanız, gördüğünüz zararı bir nebze olsun azaltmak için günde bir avuç yeşil erik yiyebilirsiniz. Yaşlılarda düzenli olarak yeşil erik tüketmenin görme sorunlarını önlediği düşünülmektedir.
Eğer eriği tuzlayarak yerseniz...
ERİĞİN FAYDALARINA DAİR BİLİMSEL AÇIKLAMALAR
Agri Life Research Center’ da yapılan yeni araştırmada; eriklerdeki antioksidan özellikleri incelenmiş, 100 farklı meyve ile karşılaştırılmış. Bu araştırmada antioksidanları kanser hücreleri ile etkileşime sokmuşlar, Araştırmacıların sonucunda: erikteki antioksidanlar yabanmersinindekilerden daha güçlü çıkmış. Daha sonra laboratuvarda göğüs kanseri hücrelerine etkisini görmek için başka bir araştırma yapılmış. Bunlar erik içerdiği eşsiz bitkisel besinleri normal hücrelere zarar vermeden meme kanseri hücrelerinin büyümesini durdurduğu bulunmuş.
Eğer eriği tuzlayarak yerseniz...
Özellikle kalp hastalıkları, kolesterol ve damar tıkanıklarında erik önerilebilir. Çocuklarda oluşan büyüme sorunlarında ve benzeri problemlerde de eriğin etkisi araştırılmaktadır. Özellikle bolca tüketilebilen ve kalorisi çok az olan bu meyve zayıflama diyetlerinde yaz aylarının vazgeçilmezidir. Kişilerin şeker ihtiyacı oluştuğunda çilek ve erikten oluşan 1 kâse meyveyi tüketmeleri yeterli olacaktır. Eriğin tuzlanarak yenmesi vücutta su tutulmasına ve ödem oluşmasına neden olur buda dolaylı yolda kilo almayı tetikleyecektir. Bu nedenle erik tek başına yenmelidir.
Eğer eriği tuzlayarak yerseniz...
Pek çok çeşidi bulunan erik kaynatılarak komposto şeklinde tüketildiğinde özellikle anne sütünün artmasında ve kabızlık probleminin ortadan kalkmasında oldukça etkilidir. Erik tip II diyabet hastalarında kan şekerinin dengelenmesi ve düşürülmesinde etkilidir. Özellikle yaz aylarında 200 gr a yakın rahatlıkla tüketilebilir.”
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri