Nohut Unlu Kandil Simidi

Mübarek Kandil gününde lezzetli ve sağlıklı bir tarif arayanlar için Nohut Unlu Kandil Simidi tarifi Sofra'da. Hem glutensiz hem lezzetli olan Nohut Unlu Kandil Simidi tarifini denemelisiniz.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tüm malzemeyi derin bir kaba alıp yoğurun. Karışımdan limon büyüklüğünde bezeler koparıp, düz bir zeminde iki elinizle rulo şekli verin ve iki ucu birleştirip, simit haline getirin. Tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayıp, pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin.
-
2
Üzeri için yumurta akını derin bir kaba alıp çatalla hafifçe çırpın. Pekmez ekleyip karıştırın. Bu karışımı simitlerin üzerilerine fırça yardımıyla sürüp, bol susam serpin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında renk değiştirene dek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL