Doyurucu salatalar
PANCARLI BULGUR SALATASI(6 Kişilik)
Malzemeler:
1 su bardağı pilavlık bulgur
500 gram pancar turşusu
1 adet göbek marul
1 adet kıvırcık marul
Yarım demet nane
1 adet soğan
2 adet kırmızı biber
Yeteri kadar tuz
Sos için:
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 çay bardağı pancar turşusu suyu
Hazırlanışı:
BULGURUN üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip, kısık ateşte, bulgur yumuşayana kadar pişirin. Suyunu çekmesi için ocaktan alıp, tencerenin kapağı kapalı olarak dinlendirin. Derin bir kasede bulgur, küp doğranmış pancar turşusu, kıyılmış göbek marul, kıvırcık marul, nane, halka doğranmış soğan ve kırmızı biberi harmanlayın. Tuz ekleyin. Sos için zeytinyağı, limon suyu ve pancar turşusu suyunu çırpın. Salatayı servis tabağına alıp üzerine sos gezdirerek servis yapın.
Doyurucu salatalar
MAŞ FASULYESİ SALATASI(2 Kişilik)
Malzemeler:
1 su bardağı kuru maş fasulyesi
1 adet havuç
1 adet limon
Yarım demet maydanoz
5-6 adet kiraz domates
Hazırlanışı:
Maş fasulyesini tencereye alın. Üzerine 3 su bardağı su ekleyip haşlayın. Fazla suyunu süzün. Havucu rendeleyin. Maydanozun yapraklarını ayıklayın. Rendelenmiş havuç, maydanoz yaprakları ve haşlanmış maş fasulyesini karıştırıp servis tabağına alın. Üzerine limon suyu gezdirin. Kiraz domateslerle süsleyip servis yapın.
Doyurucu salatalar
BULGUR KÖFTELİ PAZI SALATASI(6 Kişilik)
Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
2 demet pazı
2 diş sarmısak
500 gram süzme yoğurt
100 gram köftelik kıyma
1 tatlı kaşığı salça
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
PAZIYI kıyıp, az suda haşlayın. Elinizde fazla suyunu sıkın. Sarmısaklı süzme yoğurtla karıştırın. Ayrı bir yerde bulgur, kıyma, salça, tuz, karabiber ve azar azar su ekleyip, bulgur yumuşayana kadar yoğurun. Un ve yumurta ekleyip, yeniden yoğurun. Küçük top köfteler yapıp, suda haşlayın. Haşlanan köftelerin suyunu süzdürüp, toz kırmızıbiber katılmış zeytinyağında kızartın. Yoğurtlu pazıyı servis tabağına alın. Üzerine bulgur köftelerini yerleştirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu