Dışı sarı, içi sulu, hoş kokulu: Limon
LİMONLU HİNDİSTANCEVİZLİ KEK(8 Kişilik)
Malzemeler:
2 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı hindistancevizi
8 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı mısır unu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
1 adet portakalın suyu
Üzeri için:
1 su bardağı pudraşekeri
3 adet limonun suyu
2 su bardağı hindistancevizi
Hazırlanışı:
Yumurta ve tozşekeri kar haline gelene dek çırpın. Limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, hindistancevizi, mısır unu, eritilmiş tereyağı, un ve portakal suyu ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış orta boy yuvarlak kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol ederek pişirin. Üzeri için pudraşekeri ve limon suyunu karıştırıp kekin üzerine sürün. Hindistancevizi serpip 5 dakika dinlendirin. Dilimleyip servis yapın.
Dışı sarı, içi sulu, hoş kokulu: Limon
DONDURMA KÜLAHINDA LİMONLU KEK(10 Adet)
Malzemeler:
1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Bir buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı kıyılmış ceviz
10 adet dondurma külahı
1 çay bardağı pudraşekeri
Hazırlanışı:
Derin bir kaba yumurtayı kırın. Tozşeker ve tereyağı ekleyip çırpın. Ayrı bir yerde un ve kabartma tozunu harmanlayıp, yumurtalı karışıma ekleyin. Ceviz, limon suyu ve limon kabuğunu ilave edip, karışımı külahların içlerine pay edin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kekler kabarana dek pişirin. Üzerlerine pudraşekeri serpip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri