Dışı sarı, içi sulu, hoş kokulu: Limon

LİMONLU HİNDİSTANCEVİZLİ KEK(8 Kişilik)

Malzemeler:

2 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu

1 su bardağı hindistancevizi

8 adet yumurta

1 su bardağı tozşeker

2 çorba kaşığı mısır unu

2 çorba kaşığı tereyağı

1 su bardağı un

1 adet portakalın suyu

Üzeri için:

1 su bardağı pudraşekeri

3 adet limonun suyu

2 su bardağı hindistancevizi

Hazırlanışı:

Yumurta ve tozşekeri kar haline gelene dek çırpın. Limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, hindistancevizi, mısır unu, eritilmiş tereyağı, un ve portakal suyu ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış orta boy yuvarlak kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol ederek pişirin. Üzeri için pudraşekeri ve limon suyunu karıştırıp kekin üzerine sürün. Hindistancevizi serpip 5 dakika dinlendirin. Dilimleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...