Deniz ürünü çeşitlemeleri...
TEREYAĞDA SARMISAKLI KARİDES(2 kişilik)
Malzemeler:
8 adet ayıklanmış jumbo karides
1 çorba kaşığı tereyağı (dilerseniz tereyağı miktarını arttırabilirsiniz)
3-4 diş sarmısak
2 çay kaşığı salça
Pulbiber, tuz
Hazırlanışı:
Öncelikle karidesleri suda haşlayın. Sarmısakları incecik kıyın ya da bütün bırakın. Tereyağında sarmısakları, suyu süzülmüş karidesleri, salçayı ve pulbiberi soteleyin. Tuzunu ilave edin. Karıştırıp, ocaktan alın. Yeşillikle servis yapın.
Deniz ürünü çeşitlemeleri...
KALAMAR IZGARA(4 Kişilik)
Malzemeler:
2 adet kalamar
1 çay bardağı ceviz içi
4 çorba kaşığı soya sosu
Terbiye için:
2 çorba kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı tozşeker
1 adet limonun suyu
Hazırlanışı:
Ayıklanmış kalamarları iyice yıkayın. Terbiye için, bütün malzemeyi karıştırın. Kalamarı bu terbiye ile iyice ovun. En az 30 dakika dinlendirin. Bacakları gövdeden ayırıp parmak uzunluğunda doğrayın. Izgara yaptıktan sonra ceviz içi ve soya sosu ile beraber servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri