Değişiklik sevenlere
SÜTLÜ YUMURTA(4 Kişilik)
Malzemeler:
2 su bardağı süt
3 adet yumurta
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Hazırlanışı:
Bir kaba 2 su bardağı sütü alıp, yumurtaları, tuz ve karabiberi ekleyin. İyice çırpıp, bu karışımı tencereye alın. Karıştırarak pişirin. Servis tabağına dökün. Ayrı bir yerde tereyağını tavada eritip, kırmızıbiberi yakın. Tabaktaki yumurtalı karışımın üzerine gezdirip, kızarmış ekmek ile sıcak servis yapın.
Değişiklik sevenlere
KARİDESLİ YUMURTA SEPETLERİ(6 Kişilik)
Malzemeler:
6 adet yumurta
4-5 dal kıyılmış taze soğan
8-10 dal maydanoz
6-8 dal kıyılmış dereotu
100 gram karides
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet domates
Tuz, karabiber, pulbiber
Süslemek için:
Salam, turp
Hazırlanışı:
Yumurtaları haşlayın ve kabuklarını soyun. Yumurtaların üstünü kapak şeklinde kesin ve içlerindeki sarı kısmı bir tabağa alıp, ufalayın. İçine taze soğan, kıyılmış maydanoz, dereotu, tuz ve karabiber koyup karıştırın. Tereyağını bir tavaya alıp karidesleri 5 dakika sote edin. Pulbiber serpin ve kabukları soyulup, küp doğranmış domatesi de katın. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın. Üzerine taze soğanlı karışımı ekleyin. Bu harcı yumurtaların içine pay edin. Üzerlerini salam ve turpla süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel