Çilek Soslu Gato Tarifi

ORTA 15 DAKİKA 3 KİŞİLİK

Yaz sıcaklarının hemen her tarife yakışan ve gülgiller ailesinin en leziz meyvesi olan çileği birde böyle denemeye ne dersiniz? Tüm detaylarıyla çilek soslu gato tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Öncelikle pandispanya için derin bir kapta yumurta ve tozşekeri boza kıvamına gelene kadar çırpın. Elenmiş un-vanilya ile rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip, karıştırın.

  • 2

    Pişirme kağıdı serilmiş ve tereyağı ile yağlanmış fırın tepsisine, her tarafına eşit gelecek şekilde karışımı boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.

  • 3

    Bir kartondan 8x8 cm olacak şekilde kare kesin. Pişen ve soğuyan pandispanyadan bu kartonun büyüklüğünde 12 adet kare kesin.

  • 4

    Krema için süt ve tozşekeri bir tencereye alın. İçine un, nişasta ve kremayı katıp, koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.

  • 5

    Tencereyi ocaktan alın ve tereyağını ilave edip, karıştırarak soğutun. Kestiğiniz pandispanya parçalarını dörderli gruplar olacak şekilde ayırın.

  • 6

    Dört adet pandispanya parçasının arasına hazırladığınız kremadan sürerek üst üste koyun. Kalan diğer dörderli 2 grubu da aynı şekilde hazırlayın.

  • 7

    Toplam 3 adet gato pasta elde edin ve donması için buzdolabında 2 saat bekletin.

  • 8

    Çilekli sos için ayıklanmış yarım kg çileği tozşekerle birlikte robottan geçirin.

  • 9

    İçine küp şeklinde doğranmış 5 adet çileği ekleyip, karıştırın. Pastanın üzerine bu sostan gezdirin ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...