Pancar Kvass
Doğanın renkli detoksu: Pancar Kvass! Her yudumda geleneksel lezzet ve modern sağlık dokunuşunu hissedin canlılık, enerji ve doğal beslenmenin sırrı sofralarınızda.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pancarları iyice yıkayıp kabuklarını soyun. Ardından yaklaşık 2-3 cm'lik küpler halinde doğrayın.
-
2
Yıkayıp kuruladığınız cam kavanozun içine doğradığınız pancarları yerleştirin.
-
3
Pancarların üzerine defne yaprağını ekleyin. Defne yaprağı, hoş bir aroma katacaktır.
-
4
Başka bir yerde suyun içine kaya tuzunu ilave edin ve tamamen çözülene kadar karıştırın. Çözülen tuzlu suyun içine 1 dilim bayat ekmek kabuğunu elinizde ufalayarak ekleyin ve karıştırın.
-
5
Hazırladığınız tuzlu suyu, pancarların üzerini tamamen kaplayacak şekilde kavanoza dökün. Pancarların suyun altında kalması önemlidir. Eğer pancarlar suyun üzerine çıkıyorsa, temiz bir ağırlık ile bastırarak suyun altında kalmasını sağlayın.
-
6
Kavanozun üzerini temiz bir bez veya tülbentle örtüp ağzını lastikle sıkıca sabitleyin. Bu şekilde 2-5 gün arasında oda sıcaklığında bekletin. Her gün kontrol edin; suyun yüzeyinde beyaz bir tabaka oluşursa, o tabakayı kaşık yardımıyla alın.
-
7
Fermentasyon süresi tamamlandıktan sonra, kvass'ı temiz bir süzgeç yardımıyla başka bir şişeye süzün. Pancarları tekrar kullanmak isterseniz, yeniden kvass yapabilirsiniz. Süzdüğünüz kvass'ı buzdolabında saklayın. Soğuk olarak servis yapın.AŞÇININ NOTU
NOT: Pancar kvass soğuk olarak tüketilir ve genellikle sabahları bir bardak içilir.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu