Çorbanın en farklı 9 hali
Etli Mercimek Çorbası Tarifi
100 gram yağsız kuşbaşı dana eti
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1’er adet patates ve havuç
1 adet soğan
5-6 su bardağı su
Tuz, karabiber
Süslemek için:
Maydanoz, pulbiber
Eti suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirin. Su ile birlikte tencereye alıp, orta ateşte kaynatın. Mercimeği ayıklayıp, yıkayın ve tencereye ilave edin. Kaynamaya başlayınca tuzu katın. Patatesi ve havucu küp şeklinde doğrayıp, tenceredeki karışıma ilave edin. Dörde bölünmüş soğanı ve karabiberi ekleyin. İyice pişirin. Eti ayırıp, kalan karışımı blenderden geçirin. Bir kenara ayırdığınız kuşbaşı eti çorbaya ilave edip bir taşım kaynatın. Maydanoz ve pulbiberle süsleyip, sıcak servis yapın.
Çorbanın en farklı 9 hali
Kremalı Beyaz Hindiba Çorbası Tarifi (4 kişilik)
3 adet beyaz hindiba
1 su bardağı krema
5 su bardağı sebze suyu
1’er çorba kaşığı sirke ve limon suyu
1’er çay kaşığı beyazbiber ve tuz
Öncelikle hindibaların baş kısımlarından 1'er cm kadar kesip atın.Hindibaları incecik kıyın ve tencereye alın.Üzerine kremayı ekleyip 20 dakika kadar pişirin.Sebze suyunu da ekleyip biraz daha kaynatalım.Hindibalar yumuşayıp,çorba kıvamı alınca tuzunu,biberini ekleyip ocaktan alalım. Sıcak olarak servis edelim.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler