Çorbadan böreğe deniz ürünleri

BALIK ÇORBASI(3 Kişilik)

2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 diş sarmısak, 1 adet küçük boy soğan, 2 adet domates, 40 gram kılıç balığı, 80 gram fener balığı, 50 gram kalkan, 40 gram kum midyesi, 50 gram kalamar, 30 gram karides, 2 çorba kaşığı beyaz şarap, yarım litre su veya balık suyu, 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış fesleğen, 1 adet defne yaprağı, tuz, karabiber

Kıyılmış sarmısak ve soğanı zeytinyağında pembeleştirin. Küçük kesilmiş domatesleri ilave edin. 1-2 dakika kavurduktan sonra defne yaprağını ve küçük parçalar halinde kesimiş fener, kılıç ve kalkan balıkları ile diğer deniz ürünlerini ilave edin. Beyaz şarap ve yeterli miktarda balık suyunu ekleyin. Tuz, karabiber ve ince kıyılmış fesleğenle tatlandırın. 15 dakika kaynatın. Servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...