Çorbadan böreğe deniz ürünleri
BALIK ÇORBASI(3 Kişilik)
2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 diş sarmısak, 1 adet küçük boy soğan, 2 adet domates, 40 gram kılıç balığı, 80 gram fener balığı, 50 gram kalkan, 40 gram kum midyesi, 50 gram kalamar, 30 gram karides, 2 çorba kaşığı beyaz şarap, yarım litre su veya balık suyu, 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış fesleğen, 1 adet defne yaprağı, tuz, karabiber
Kıyılmış sarmısak ve soğanı zeytinyağında pembeleştirin. Küçük kesilmiş domatesleri ilave edin. 1-2 dakika kavurduktan sonra defne yaprağını ve küçük parçalar halinde kesimiş fener, kılıç ve kalkan balıkları ile diğer deniz ürünlerini ilave edin. Beyaz şarap ve yeterli miktarda balık suyunu ekleyin. Tuz, karabiber ve ince kıyılmış fesleğenle tatlandırın. 15 dakika kaynatın. Servis yapın.
Çorbadan böreğe deniz ürünleri
ALABALIK SALATASI(2 Kişilik)
2 adet alabalık filetosu, 2 çorba kaşığı susam yağı, 2 kişilik karışık mevsim yeşilliği, 1 adet ince doğranmış dolmalık kırmızı biber, 1 adet ince doğranmış dolmalık sarı biber, yarım limonun suyu, tuz, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı balzamik sirke
Susam yağında, baklava şeklinde 6 veya 7 parçaya kesilmiş alabalık filetosunu kızartın. Sonrasında tuz ile lezzetlendirip, balıkları soğumaya bırakın. Bu arada servis kabında iri doğranmış mevsim yeşilliklerini, ince doğranmış dolmalık kırmızı ve sarı biberleri karıştırın. Ayrı bir kapta limon suyu, zeytinyağı ve sirkeyi iyice karıştırıp yeşilliklerin üzerine gezdirin. Tuzunu ayarlayın. Son olarak üzerine balıkları yerleştirerek servis yapın.
Çorbadan böreğe deniz ürünleri
LÜFER IZGARA(4 Kişilik)
4 adet lüfer, 2 adet soğan, 1 demet maydanoz, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber, un, zeytinyağı
Lüferleri temizledikten sonra bol suyla yıkayın. Suyunu süzün. Balıkları fileto şeklinde hazırlayın. Soğan ve maydanozu incecik kıyın. Lüferleri, 2 çorba kaşığı zeytinyağı eklenmiş maydanozlu soğan karışımında bir saat bekletin. Daha sonra üzerlerindeki soğan ve maydanozları temizleyin. Tuz ve karabiber serpin. Una bulayıp, iyice silkeleyin. Üzerlerine bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Izgarada arkalı önlü pişirin. Dilimlenmiş kırmızı soğan, haşlanmış patatesle birlikte servis yapın.
Çorbadan böreğe deniz ürünleri
TON BALIKLI BÖREK(4 Kişilik)
1 kutu ton balığı, 1 çay bardağı haşlanmış bezelye, 1 çay bardağı haşlanmış havuç, 2 adet yufka, 1 adet yumurtanın sarısı, tuz, karabiber
Bezelyeleri ve küp doğranmış havuçları karıştırın. Ton balığının yağını süzüp ezin. Bezelye ve havuç karışımına ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Yufkaları dörde bölün. Hazırladığınız karışımdan bir kaşık kadar alarak yufkanın bir kenarına yayın. Yufkayı kare olacak şekilde katlayın. Diğer yufkayı da bu şekilde hazırlayın. Üzerlerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Çorbadan böreğe deniz ürünleri
DENİZ MAHSULLÜ SPAGETTİ(1 Kişilik)
1/4 paket spagetti, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 diş sarmısak, 1 adet soğan, 60 gram haşlanmış karides, 4 adet kabuklu midye, 40 gram kalamar, 60 gram ege kum midyesi, 1 çay bardağı beyaz şarap, 4-5 dal maydanoz, tuz
Spagettiyi tuzlu suda 9 dakika haşlayıp süzün. Başka bir tencerede tereyağını eritip, ince doğranmış soğan ve sarmısağı kavurun. Kalamar, kabuklu midye, kum midyesi ve şarabı ekleyip, malzemeyi tencerenin ağzı kapalı olarak pişirin. Karides, ince kıyılmış maydanoz ve spagettiyi tencereye ekleyip karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
Çorbadan böreğe deniz ürünleri
TEREYAĞDA SARMISAKLI KARİDES(2 Kişilik)
8 adet ayıklanmış jumbo karides, 1 çorba kaşığı tereyağı (dilerseniz tereyağı miktarını arttırabilirsiniz), 3-4 diş sarmısak, 2 çay kaşığı salça, pulbiber, tuz
Öncelikle karidesleri suda haşlayın. Sarmısakları incecik kıyın ya da bütün bırakın. Tereyağında sarmısakları, suyu süzülmüş karidesleri, salçayı ve pulbiberi soteleyin. Tuzunu ilave edin. Karıştırıp, ocaktan alın. Yeşillikle servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar