Çocukluğumuzda iz bırakan lezzetler
Annelerimizin yapması için sabırsızlıkla beklediğimiz günler olmuştur elbet. Şimdi sıra sizde. Her zaman olsa yiyeceğimiz 8 lezzetli tarif sizlerle...
Hamur kızartması Tarifi
2 adet hazır ekmek hamuru
2 adet hazır ekmek hamurundan küçük parçalar koparın. Yağlanmış tezgah üzerinde ve elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın. Elinizle ortalarını delip, kızgın sıvıyağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın
Annelerimizin yapması için sabırsızlıkla beklediğimiz günler olmuştur elbet. Şimdi sıra sizde. Her zaman olsa yiyeceğimiz 8 lezzetli tarif sizlerle...
Hamur kızartması Tarifi
2 adet hazır ekmek hamuru
2 adet hazır ekmek hamurundan küçük parçalar koparın. Yağlanmış tezgah üzerinde ve elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın. Elinizle ortalarını delip, kızgın sıvıyağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın
Çocukluğumuzda iz bırakmış lezzetler
Peynirli Gözleme Tarifi (18 adet)
500 gram un
250 gram lor peyniri
3 dal taze soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yeteri kadar su
Bir demet maydanoz
Pulbiber, tuz
Unu derin bir kaba alarak ortasını açın. Tuz ekleyip, yavaş yavaş su ilavesi ile yumuşak bir hamur elde edin. Üzerine nemli bir bez örterek dinlendirin. Diğer taraftan ince kıyılmış taze soğanı çok az yağ ile soteleyin. Ocağı kapatıp, üzerine ince kıyılmış maydanoz, pulbiber ve lor peynirini ekleyin. Dinlenen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, incecik açın. Bir tarafına hazırladığınız içten koyun. Diğer yarısını üzerine kapatın. Yağsız, yapışmaz yüzeyli tavada iki tarafını da kızartın.