Çocukluğumuzda iz bırakan lezzetler
Annelerimizin yapması için sabırsızlıkla beklediğimiz günler olmuştur elbet. Şimdi sıra sizde. Her zaman olsa yiyeceğimiz 8 lezzetli tarif sizlerle...
Hamur kızartması Tarifi
2 adet hazır ekmek hamuru
2 adet hazır ekmek hamurundan küçük parçalar koparın. Yağlanmış tezgah üzerinde ve elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın. Elinizle ortalarını delip, kızgın sıvıyağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın
Çocukluğumuzda iz bırakmış lezzetler
Yumurtalı Ekmek Tarifi (20 adet)
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
7-8 dal ince kıyılmış maydanoz
Pulbiber, karabiber
1 çay bardağı su
1 adet dilimlenmiş bayat baton ekmek
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvıyağ
Yumurtaları iyice çırpın. Un ve nişastayı ilave edip, topak kalmayacak şekilde çırpmaya devam edin. Beyaz peynir, maydanoz, pulbiber, karabiber ve suyu ilave edip bütün malzemeyi karıştırın. Ekmek dilimlerini bu karışıma bulayıp, kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Aşçının notu: Ekmek dilimlerini yumurtalı karışıma bulayıp hemen kızartın. Eğer bu karışımda fazla bekletirseniz, kızartırken parçalanır.
Çocukluğumuzda iz bırakmış lezzetler
Temel Krep Tarifi
8 adet için:
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı sıvıyağ
SÜT, yumurta, un ve sıvıyağı çırpın. Karışımdan 1 çorba kepçesi alıp, 22 cm'lik krep tavasında önlü arkalı pişirin.
Krep yaparken…
● Hamuru uzun süre çırparsanız, krep piştiğinde süngerimsi bir dokuya sahip olur.
● Krebi sıvıyağ yerine tereyağı ile de hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde hazırlanan krepler daha iştah açıcı ve lezzetli olur.
● Krebi kızartırken tavaya az miktarda sıvıyağ koyun, gerekiyorsa diğer yüzünü kızartırken biraz daha ilave edin.
● Artan kreplerinizi erişte şeklinde doğrayıp, çorbalarınıza ilave edebilirsiniz.
Çocukluğumuzda iz bırakmış lezzetler
Peynirli Gözleme Tarifi (18 adet)
500 gram un
250 gram lor peyniri
3 dal taze soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yeteri kadar su
Bir demet maydanoz
Pulbiber, tuz
Unu derin bir kaba alarak ortasını açın. Tuz ekleyip, yavaş yavaş su ilavesi ile yumuşak bir hamur elde edin. Üzerine nemli bir bez örterek dinlendirin. Diğer taraftan ince kıyılmış taze soğanı çok az yağ ile soteleyin. Ocağı kapatıp, üzerine ince kıyılmış maydanoz, pulbiber ve lor peynirini ekleyin. Dinlenen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, incecik açın. Bir tarafına hazırladığınız içten koyun. Diğer yarısını üzerine kapatın. Yağsız, yapışmaz yüzeyli tavada iki tarafını da kızartın.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel