Çocuklar için besleyici lezzetli

TAVUKLU PİLAV(2-4 Kişilik)

Malzemeler:

1 adet tavuk göğsü 

1 su bardağı pirinç 

Bir buçuk çorba kaşığı tereyağı 

1 su bardağı tavuk suyu 

Bir tutam tuz

Bir tutam mahlep

Hazırlanışı:

Tavuk göğsünü haşlayın ve eti sudan alıp, elinizle didikleyin. Pirincin üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin ve 15 dakika bekledikten sonra süzün. Birkaç kez yıkadıktan sonra tereyağında kavurun. Üzerine tavuğu haşladığınız sudan 1 su bardağı koyun ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Pilav piştikten sonra içine tuz, mahlep ve tavuk etini katıp, 15 dakika demlenmeye bırakın.

Sofra’da Bu Ay

  • Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
  • Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
  • İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...