Çocuklar için besleyici lezzetli
TAVUKLU PİLAV(2-4 Kişilik)
Malzemeler:
1 adet tavuk göğsü
1 su bardağı pirinç
Bir buçuk çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı tavuk suyu
Bir tutam tuz
Bir tutam mahlep
Hazırlanışı:
Tavuk göğsünü haşlayın ve eti sudan alıp, elinizle didikleyin. Pirincin üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin ve 15 dakika bekledikten sonra süzün. Birkaç kez yıkadıktan sonra tereyağında kavurun. Üzerine tavuğu haşladığınız sudan 1 su bardağı koyun ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Pilav piştikten sonra içine tuz, mahlep ve tavuk etini katıp, 15 dakika demlenmeye bırakın.
Çocuklar için besleyici lezzetli
HAVUÇLU LOLİPOPLAR(4 Kişilik)
Malzemeler:
5 adet küçük boy havuç
1 Türk kahvesi fincanı süt
2 çorba kaşığı bal
Yarım paket pötibör bisküvi
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 Türk kahvesi fincanı dövülmüş fındık
Bir buçuk Türk kahvesi fincanı hindistancevizi
Hazırlanışı:
Temizlenmiş havuçları rendeleyin ve bir tencereye alın. Üzerine süt ekleyip, çekene kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. İçine bal, robottan geçirilmiş bisküvi, rendelenmiş limon kabuğu ve fındığı ilave edin. Tüm malzemeyi iyice yoğurup, iri misket büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayarak toplar hazırlayın ve hindistancevizine bulayın. Topların ortalarına çubuk batırıp, lolipopları hazırlayın.
Çocuklar için besleyici lezzetli
BALIK KÖFTESİ(2 Kişilik)
Malzemeler:
1 adet levrek
1 litre su
1 adet defne yaprağı
10-15 dal maydanoz
1 dal taze soğan
Bir tutam tuz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı galeta unu
Fırında elma dilim patates için:
3 adet patates
Yeteri kadar su
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Birer tutam tuz, pulbiber ve kekik
Süslemek için:Havuç, kırmızı ve çarliston biber, kiraz domates
Hazırlanışı:
Suyu bir tencereye alın ve ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca içine defne yaprağını atın ve bir taşım kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Suyun içine temizlenmiş balığı yerleştirin ve 2-3 dakika beklettikten sonra balığı sudan çıkarın. Balık etini elinizle didikleyip, bir kaba alın. İçine kıyılmış maydanoz ve taze soğan, zeytinyağı, limon suyu, galeta unu ve tuz katın. Tüm malzemeyi yoğurun ve dilediğiniz şekli verin. Balık köftelerini yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.Fırında elma patates için patatesleri bol suda fırça yardımıyla yıkayın. 2 su bardağı suya sirke katın ve patatesleri 5-10 dakika bekletin. Tekrar yıkayın ve kabuklarını soymadan 1 parmak genişliğinde dilimleyin.1 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz, pulbiber ve kekiği patatesler ile iyice harmanlayın. Kalan 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile fırın tepsisini yağlayın ve patatesi yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Daha sonra balık köftesini patates, havuç, biber ve kiraz domatesle süsleyin.
Çocuklar için besleyici lezzetli
ANTEPFISTIKLI MİSKET KÖFTE(2 Kişilik)
Malzemeler:
1 kahve fincanı antepfıstığı
300 gram dana kıyma
Yarım Türk kahvesi fincanı pirinç
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 dilim ufalanmış bayat ekmek içi
Yarım Türk kahvesi fincanı su
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Birer tutam tuz ve karabiber
Kabak ezmesi için:
2 adet kabak
1 diş sarmısak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı ev yoğurdu
6-7 dal dereotu
Yarımşar Türk kahvesi fincanı kıyılmış ceviz ve fındık
Tuz
Hazırlanışı:
Pirinci 5 dakika sıcak suda bekletip süzün. Üzerine antepfıstığı, kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, ekmek içi, tuz ve karabiber katıp, yoğurun. Bu karışımdan küçük parçalar koparın ve misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Suyu bir tavada ısıtın ve köfteleri ekleyin. Suyunu çekmesine yakın zeytinyağı ilave edin ve köfteler pembeleşene kadar pişirin. Kabak ezmesi için kabağı rendeleyin ve tencereye alın. Zeytinyağı ile birlikte suyunu salıp çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Dövülmüş sarmısağı yoğurtla karıştırın ve içine kıyılmış dereotunu ilave edin. Bu karışıma ceviz, fındık, kabak ve tuz ekleyip, karıştırın. Misket köfte ile birlikte servis yapın.