Çocuklar için besleyici lezzetli

TAVUKLU PİLAV(2-4 Kişilik)

Malzemeler:

1 adet tavuk göğsü 

1 su bardağı pirinç 

Bir buçuk çorba kaşığı tereyağı 

1 su bardağı tavuk suyu 

Bir tutam tuz

Bir tutam mahlep

Hazırlanışı:

Tavuk göğsünü haşlayın ve eti sudan alıp, elinizle didikleyin. Pirincin üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin ve 15 dakika bekledikten sonra süzün. Birkaç kez yıkadıktan sonra tereyağında kavurun. Üzerine tavuğu haşladığınız sudan 1 su bardağı koyun ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Pilav piştikten sonra içine tuz, mahlep ve tavuk etini katıp, 15 dakika demlenmeye bırakın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...