Cilde renk, göze fer!..
AKDENİZ USULÜ HAVUÇ SALATASI
Malzemeler:
4 adet havuç
2 çorba kaşığı antepfıstığı
2 çorba kaşığı kuruüzüm
1 adet portakalın suyu
1 adet limonun suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Üzerine:
2 çorba kaşığı konserve mısır
Maydanoz
Hazırlanışı:
Havuçları temizleyip, rendeleyin. Antepfıstığı ve kuruüzümle birlikte karıştırıp, servis tabağına alın. Portakal ve limon suyunu, zeytinyağı, tuz ve karabiberle karıştırın. Hazırladığınız sosu havuç salatasının üzerine gezdirin ve buzdolabında 1 saat bekletin. Mısır ve maydanozla süsleyip servis yapın.
Cilde renk, göze fer!..
HAVUÇLUDONDURMA(6 Kişilik)
Malzemeler:
5 kg havuç
200 gram tozşeker
Hazırlanışı:
Havuçları yıkayıp kuru bir bezle nemini alın. Katı meyve sıkacağından geçirip suyunu çelik bir kaba aktarın. Üzerine tozşekeri ekleyip tahta bir kaşıkla tozşeker eriyene kadar karıştırın Kabın üzerini streç filmle örtüp derin dondurucuya yerleştirin. Her 10 dakikada bir derin dondurucudan çıkarıp tahta kaşıkla kenarlarını sıyırarak 2-3 dakika karıştırın, işlemi 2 saat süreyle tekrarlayın. En son karıştırdığınızda üzerini düzelterek derin dondurucuya koyun 1 saat bekletip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri