Çikolatalı tarifler
Böğürtlenli Çikolata Çantaları
Malzemeler
Hamuru için:
3 çorba kaşığı tozşeker
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı tepeleme un
Bir buçuk çorba kaşığı kakao
içi için:
1 paket bitter çikolata (80 gram)
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı dondurulmuş böğürtlen
Böğürtlenli Çikolata Çantaları Yapılışı
Tozşekeri ve yumurtaları birlikte çırpın. Un ve kakaoyu karıştırıp bu karışıma ekleyin ve metal bir kaşık yardımıyla çırparak çok koyu olmayan bir hamur hazırlayın. iki fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın ve bu hamurdan tepsiye bir kaşık yardımıyla istediğiniz büyüklükte parçalar dökün. iki tepsiyi de, daha önceden 220 derecede ısıtılmış fırında 8 dakika pişirin. Fırından çıkan sıcak hamurları, şekil alabilmesi için bir merdanenin üzerine yerleştirerek 2-3 dakika dinlendirin. Diğer taraftan bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve merdanenin üzerinde içe doğru kıvrılarak çanta şeklini almış hamurların içine sürün. Bir paket krem şantiyi, bir su bardağı soğuk sütle çırpın ve elde ettiğiniz bu kremayı çikolata sürülmüş çantaların içine doldurun. Kremanın üzerine böğürtlenleri yerleştirerek servis yapın.
Çikolatalı tarifler
Çikolata Soslu Meyveli Dürüm
Malzemeler
Meyveli harç için:
20 adet çilek
2 adet muz
2 adet elma
2 adet kivi
1 adet portakal
2 çorba kaşığı pudraşekeri
Çikolatalı sos için:
2 paket (80’er gramlık)bitter çikolata
1 kutu (200 ml) krema
1 adet portakal
Servis için:
4 adet kepekli lavaş ekmeği
Çikolata Soslu Meyveli Dürüm Yapılışı
Sos için kremayı bir tavaya alın ve kısık ateşte 2 dakika kaynatın. Tavayı ocaktan alıp, içine parçalara ayırdığınız çikolatayı katın ve karıştırarak erimesini sağlayın. Soğuduktan sonra 3 çorba kaşığı portakal suyu ve 1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu ilave edip, karıştırın. Meyveli harç için kabukları soyulmuş meyveleri küp şeklinde doğrayın ve bir kaba alın. İçine pudraşekeri katıp, karıştırın. Kepekli lavaş ekmeklerinin içine bu harcı pay edin ve rulosarın. Çikolatalı sosla birlikte servis yapın.
Çikolatalı tarifler
Çikolatalı Trüf
Malzemeler
300 gram bitter çikolata
1 paket (200 ml) krema
Yarım kahve fincanı pudraşekeri
4 adet büyük boy yumurta
1 adet portakalın rendelenmiş
kabuğu
100 gram beze
Bir tutam tuz
Servis için:
Hazır çubuk çikolata
Çikolatalı Trüf Yapılışı
Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı iyice çırpın. Pudraşekeri ilave edip kenara alın. Ayrı bir yerde yumurta aklarını bir tutam tuzla iyice çırpın. Çikolata ekleyip çırpmaya devam edin. Krema ve rendelenmiş portakal kabuğu ekleyin. Karışımı kuplara pay edip buzdolabında 2 saat dinlendirin. Üzerlerine ufalanmış beze serpiştirin. Hazır çubuk çikolata ile servis yapın.
Çikolatalı tarifler
Labneli Çikolata Soslu Waffle
Malzemeler
Waffle hamuru için:
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı un
2 çorba kaşığı eritilip soğutulmuş tereyağı
Yarım su bardağı süt
Tuz
Labneli harç için:
1 paket labne peyniri
2 adet çikolatalı gofret
2 çorba kaşığı kıyılmış fındık
1 su bardağı hazır çikolata sosu
Labneli Çikolata Soslu Waffle Yapılışı
Öncelikle waffle hamuru için yumurta sarısını, un, tozşeker ve tereyağıyla birlikte, mikserin en düşük ayarında çırpın. Sütü çok yavaş ve karıştırarak ekleyin. Ardından en yüksek hızda, 5 dakika daha çırpın. Bu karışımı bir kenara alın. Yumurta akını bir tutam tuzla birlikte katılaşıncaya kadar, mikserin en yüksek hızında çırpın. Yumurta akını, diğer karışıma ekleyin. Waffle kalıbını ya da yapışmaz yüzeyli bir tavayı iyice kızdırın. Karışımın 4'te birini kalıba dökün. Her iki tarafını da pişirin. Kalan hamuru da aynı şekilde bitirin. Harç için 1 paket labne peyniri, ufalanmış gofret parçaları ve kıyılmış fındığı karıştırın. 1 adet waffle hamurunu servis tabağına alın. Üzerine, çikolata sosu ve labneli karışımdan koyun. Diğer waffle hamurunu üzerine kapatın. En üste, yine çikolata sosu gezdirin. Arzuya göre kıyılmış fındık ve vişne ile süsleyerek servis yapın.
Çikolatalı tarifler
Sıcak Çikolata
Malzemeler
2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata
2 kahve fincanı su
2 çay fincanı süt
2 tatlı kaşığı tozşeker
Üzerine:
Krem şanti ve beyaz çikolata
Sıcak Çikolata Yapılışı
Çelik tencereye su ve çikolatayı alarak, orta ateşte eritin. İçine şekeri katıp, 5 dakika kaynatın. En son sütü ekleyin ve iyice karıştırın. Sıcak servis yapın.
Aşçının notu: Üzerini krem şanti ve rendelenmiş beyaz çikolata ile süsleyebilirsiniz. Eğer sıcak çikolatanızın çok tatlı olmasını istemiyorsanız, şeker kullanmayabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler