Cennetten çıkma meyve
Adem'le Havva'dan Pamuk Prenses'e, cazibesine karşı konulamayan yasaklı meyveyle hazırlanan lezzetli tatlılar...
EKŞİ ELMALI İRMİK TATLISI(6-8 Kişilik)
Altı buçuk çorba kaşığı margarin, 2 su bardağı su, 1 su bardağı elma suyu, 1 paket hazır irmik helvası, yarım su bardağı dövülmüş ceviz, 3 adet ekşi elma, 1 tatlı kaşığı tarçın
Derin bir tencereye margarin, su ve elma suyunu alarak kaynamaya bırakın. Başka bir tencerede hazır irmik helvasını paketin üzerindeki tarife göre kavurun. Kavurduğunuz irmiği kaynayan elmalı suya boşaltarak karıştırın. Tıkırdamaya başladığında ocağın altını kısarak tencerenin kapağını kapatın.Dövülmüş cevizleri kısık ateşte kavurun. Soyup rendelediğiniz elmaları kısık ateşte tarçınla kavurun. Elmalar suyunu çektiğinde ocağın altını kapatın. Daha sonra irmik helvasına ilave ederek hızlı hızlı 1-2 dakika karıştırın. Ocağın altını kapatın. Tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika demlenmeye bırakın. Daha sonra küçük kaselere alarak servis tabağına ters çevirin. Arzuya göre üzerine çikolata sosu gezdirerek ve elma kurusu ile süsleyerek servis yapın.
Cennetten çıkma meyve
YEŞİL ÇAYLI ELMA(2 Kişilik)
3 çay kaşığı yeşil çay, bir buçuk su bardağı su, 1 su bardağı tozşeker, 2 adet elma, 4-5 adet karanfil, süslemek için: muhallebi, vişne
Yeşil çayı su ile demleyin. Daha sonra tencereye çayın suyunu ve tanelerini aktarın. Tozşekeri ilave edin. Tozşeker eridiğinde kabuklarını temizlediğiniz elmaları tencereye yerleştirin. Karanfilleri de suya atarak pişmeye bırakın. Arada kontrol ederek elmalar piştiğinde ocağın altını kapatın. Elmaları sudan alarak soğuk veya ılık olarak muhallebi ve vişne ile birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri