Cennet çıkma meyve: İncir
İNCİRLİ KEK(8 Kişilik)
Malzemeler:
6 adet incir
1 kahve fincanı süt
2 tatlı kaşığı toz kuru maya
3 çorba kaşığı pudraşekeri
2 adet yumurta
3 su bardağı un
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı kuruüzüm
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 çorba kaşığı tozşeker
Bir tutam toz tarçın
4 çorba kaşığı kayısı marmeladı
Hazırlanışı:
Ilık sütün içine maya, pudraşekeri, 1 adet yumurta, 1 su bardağı un ekleyip karıştırın. Oda sıcaklığında 15 dakika dinlendirip, kalan 2 su bardağı unu ilave edin. Yoğurarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Üzerini hafif nemli bezle örtüp, 40 dakika dinlendirin. Ayrı bir yerde kabukları temizlenip küçükn doğranmış incir, kuruüzüm, ceviz, tozşeker ve tarçını harmanlayın. Hamuru unlanmış mutfak tezgahında yarım santim kalınlığında açın. Üzerine tereyağı sürüp, incirli karışımı yayın. 2 Rulo şeklinde sarıp, dilimleyin. Aralık bırakmadan fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine kayısı marmeladı gezdirin. Dilimleyip servis yapın.
Cennet çıkma meyve: İncir
KURU İNCİR VE KAYISI BROWNİE(10 Kişilik)
Malzemeler:
Yarım su bardağı kuru incir
Yarım su bardağı kuru kayısı
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
3 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı tozşeker
Bir buçuk su bardağı süt
3 su bardağı un
100 gram margarin
1 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket (80 gram) bitter çikolata
2 çorba kaşığı süt
Hazırlanışı:
Yumurtaları tozşekerle çırpın. Sütü, ardından oda sıcaklığında margarini, kakao, kabartma tozu ve unu son olarak da portakal kabuğu rendesi ile kıyılmış kuru meyveleri ekleyin. Hafif yağlanmış fırın kabına hamuru boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, soğutun. Çikolatayı benmari usulü eritin. Kolay sürülmesi için 2 kaşık süt ekleyin. Brownie'nin üzerine yayın. Donunca servis yapın.
Cennet çıkma meyve: İncir
İNCİR DOLMASI(5 Adet)
Malzemeler:
5 adet büyük boy incir
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
1 çay bardağı iri dövülmüş fındık
Yarım çay bardağı kuruüzüm
Üzeri için:
Kavrulmuş susam
Hazırlanışı:
İncirlerin içini çıkarıp, her birinin içine 1 tatlı kaşığı tozşeker serpiştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dakika pişirin. Ayrı bir yerde ceviz, fındık, kuruüzüm ile incirden çıkan içi harmanlayıp incirlerin içlerine yerleştirin. Dışlarını susama bulayıp servis yapın.
Cennet çıkma meyve: İncir
İNCİR KIZARTMASI(4 Kişilik)
Malzemeler:
10 adet taze incir
1 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
Bir buçuk çay bardağı un
1 çay bardağı tozşeker
1 şişe soda, bir tutam tuz
Üzeri için:
Çikolata sos
Hazırlanışı:
İncirleri kabuklu şekilde yıkayıp kurulayın. Yumurta sarısı, un, tozşeker ve sodayı iyice karıştırın. Oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin. Ayrı bir yerde yumurta akı ile tuzu kar haline gelene dek çırpın. Daha sonra unlu karışıma ekleyip yavaşça karıştırın. İncirleri bu karışıma batırıp çıkarın. Kızgın sıvıyağda kızartıp, yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Sonra servis tabağına alıp, çikolata sos gezdirerek servis yapın.
Cennet çıkma meyve: İncir
İNCİR UYUTMASI(4 Kişilik)
Malzemeler:
10 adet kuru incir
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tozşeker
Üzerine:
1 tatlı kaşığı toz antepfıstığı veya hindistancevizi
Hazırlanışı:
Dörde bölünmüş incirleri cam veya porselen bir kabın içine alın. Üzerine tozşeker gezdirip, iyice kaynamış ve soğutulmuş sütü boşaltın. Kabı sabit bir yere alıp üzerini sıcak tutacak şekilde kalın bir örtüyle örtün. Bu şekilde bir gece beklettikten sonra üzerindeki örtüyü alın. Hindistancevizi veya antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
- Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
- 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar