Çengelköy lezzetlerinin peşine düştük
Lezzet keşifleri için hep uzaklara gidecek değiliz ya; bu
defa rotamız Boğaz’ın en keyifli noktalarından biri olan
Çengelköy’dü. Ekipçe hem Çengelköy sokaklarını turladık,
hem de damakta iz bırakan tatlarını sizin için test ettik…
1
13
Çengelköy lezzetlerinin peşine düştük
Bayrağı ondan devralan Yavuz Güldiken de babasının namını yaşatırken, şimdi ise oğlu Fatih üçüncü kuşak olarak dükkanda görevinin başında. Köfte hakkında bilgi aldığımız Yavuz Usta, köftesinin lezzeti kadar hoşsohbeti ile de kalbimizi çalıyor. Köftelerinin en önemli özelliğini şöyle anlatabiliriz: Çok sevdiğiniz klasik anne köftelerini düşünün, hani içinde kıymanın yanı sıra ekmek ve soğanın da olduğu, küçük, yassı köfteler… İşte bu leziz köfteler burada kömür ateşinde pişiyor ve ortaya tam bir ziyafet çıkıyor.
3
13
Çengelköy lezzetlerinin peşine düştük
Ünlü köftecinin 11.00-20.00 saatleri arasında çalıştığını da ekleyelim... Çengelköy’de farklı bütçelere ve damak tatlarına hitap eden başka pekçok mekan daha var. Fakat elbette hepsini buraya sığdırmak mümkün değil. O yüzden kısa bir not da onlar hakkında düşelim:
4
13
Çengelköy lezzetlerinin peşine düştük
Çengelköy merkezde yer alan, kurufasulyesi ve kavurması ile ünlü Aşhana, deniz ürünlerinin yanı sıra manzarasıyla da adından söz ettiren Del Mare, Villa Bosphorus, Sütiş Abdullah Ağa Yalısı, İstanbul’u en özel şekilde solumanızı sağlayan Sumahan Otel, kebapları çok sevilen tarihi Kuğu Kebap… Uzun lafın kısası Çengelköy’de yaşanacak harika anlar, tadılacak pekçok lezzet var. Siz en iyisi kendinize bir gün ayırın ve Çengelköy’ü doyasıya yaşamak için tarihi semte bir an önce uğrayın…
6
13
Çengelköy lezzetlerinin peşine düştük
Odun ateşinde pişen ekmekler“Tarihi Karafırın Çengelköy Has Ekmek”, Çengelköy’ün simgelerinden birisi. Özellikle küçük simitleriyle ünlü olan, pidesine doyum olmayan fırında bir de ihtiyaç sahipleri için “askıda ekmek” uygulaması var. Yani siz kendinize ekmek alırken bir de ihtiyacı olanlar için ekmek parası ödüyorsunuz. Sizin ücretini ödediğiniz ekmek, fırının vitrinindeki tahtaya işleniyor; durumu iyi olmayanlar da gelip fırından ücretsiz olarak ekmeğini alıp gidebiliyor. Bu anlamlı uygulamanın tüm İstanbul’a yayılması dileğiyle…
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL