Çay saatlerinin vazgeçilmezi ; kek
Ananaslı Top Kek Tarifi.
İki buçuk su bardağı un
Yarım çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 çorba kaşığı pudraşekeri
50 gram tereyağı
Yarım su bardağı süt
Karamelize ananas için:
3 dilim konserve ananas
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı soğuk su
3 çorba kaşığı şekersiz krema
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
Üzerine:
Pudraşekeri.
Un, tuz, kabartma tozu ve pudraşekerini bir kaba alın. Tereyağını ekleyin. Birkaç kez karıştırın. Sütü ekleyip yoğurun. Hamuru 1 cm kalınlığında açın. Su bardağı yardımıyla hamurdan 6 adet daire kesin. Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Hamurları tepsiye aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında, 10-12 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
Karamel yapmak için tozşekeri tavada eritip ocaktan alın. Üzerine 1 su bardağı su ilave edin. Tavayı tekrar ocağa oturtun. Karıştırmadan, şekerin çözülmesini bekleyin. Çözüldükten sonra kremayı ekleyip karıştırın. Vanilyayı ve ananasları tavaya alın. Karıştırıp ocaktan alın. Krem şantiyi sütle mikserleyin. 3 adet bisküvinin üzerine karamelize olmuş 1 dilim ananas yerleştirin. Ananasın üzerine krem şanti sıkın. Kalan bisküvilerle krem şantilerin üzerini kapatın. Pudraşekeri serpip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu