Çalılardaki lezzet: Böğürtlen

BÖĞÜRTLENLİ PASTA(10 Kişilik)

Malzemeler:

1 adet hazır pandispanya

1 su bardağı süt

Kreması için:

Yarım litre süt

4 çorba kaşığı tozşeker

5 çorba kaşığı un

1 su bardağı krem şanti

Yarım kg böğürtlen

Hazırlanışı:

Pandispanyanın her iki parçasını da sütle ıslatın. Kreması için, sütün yarısını tozşekerle birlikte tencereye aktarıp, ocağa oturtun. Sütün kalanını unla, pürüzsüz bir hale gelene dek çırpın. Tenceredeki süt ısınmaya başladığında üzerine, unla çırpılmış sütü katın. Muhallebi kıvamına gelene dek, sürekli karıştırarak pişirin. Sonra ocaktan indirip ılınmaya bırakın. Ardından üzerine çırpılmış krem şantiyi ekleyip iyice karıştırın. Bir miktar kremayı pastanın bir katına sürüp, üzerine böğürtlen dizin. Diğer pandispanyayı üstüne koyun. Kalan kremayı pastanın üzerine ve yanlarına sürün. Kalan böğürtlenleri sıralayıp soğuması için buzdolabına koyun. Dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...