Bu minik şifa deposu böbrek ve karaciğer dostu
Asya ve Amerika'nın tropikal bölgelerinde yetişen muskat, küçük Hindistan cevizi olarak da bilinen tropik bir ağaç türüdür. Muskat hoş kokusuyla bilindiği gibi birçok yemeklerin içine katılarak yemeklere aroma katar ve tat verir. Ama muskat sadece yemeklere tadına tat katmasıyla bilinmiyor! Bu minik şifa deposu beyin gücünü artırmaktan uykusuzluğa kadar birçok fayda sağlıyor. Dr. Muammer Yıldız muskatın faydalarını ve kullanım alanlarını tek tek sıraladı...
Bu minik şifa deposu böbrek ve karaciğer dostu
AĞIZ KOKUSUNA İYİ GELİYOR!
Muskatın antibakteriyel özellikleri oldukça fazladır. Bu sebeple muskat ağız kokusu ve kötü nefesi tedavi etmede birebir çözüm sağlıyor. Kötü nefesin nedenlerinden biri ağızda biriken bakterilerdir. Muskat, ağzı bu bakterilerden temizleyerek ağız kokusunu gideriyor. Ayrıca muskat, diş ve diş eti hastalıklarını da tedavi edebiliyor.
Bu minik şifa deposu böbrek ve karaciğer dostu
KAN BASINCI İÇİN ETKİLİDİR!
Muskat bol miktarda mineral barındırır. Mineraller organların fonksiyonları için en fayda sağlayan etkendir. İçinde bulunan potasyum minerali sayesinde kan basıncını düşürerek kan damarlarını rahatlatır. Bolca demir içerdiği için kırmızı kan hücrelerinin sayısını artırır. Demir eksikliğini yani anemi belirtilerini en aza indirir.
Bu minik şifa deposu böbrek ve karaciğer dostu
MUSKAT NASIL KULLANILIR?
Muskat şekli itibariyle hindistan cevizine benzetilse de aslında kendisi yapı ve tat olarak hindistan cevizinden oldukça farklı. Hint cevizi olarak da anılan, özellikle Hindistan'da ve Hollanda'da çok popüler olan muskat, tropik bölgelerde yetişen, portakal ağacına benzeyen bir ağaçtır. Meyveleri şekil itibariyle cevize benzer. Bu meyveler olgunlaştıktan sonra rendelenerek baharat olarak kullanılabilir. Muskatı yemeklerinizde, tatlılarınızda, içeceklerinizde kullanmanız için hazır şekilde büyük marketlerin baharat bölümlerinde ve aktarlarda bulabilirsiniz.
Bu minik şifa deposu böbrek ve karaciğer dostu
HARİKALAR YARATAN BAHARAT
Muskat doğru miktarda kullanıldığı zaman mide ve kalp rahatsızlıklarına iyi gelen, özellikle peynirli besin maddelerine çok yakışan, genelde beşamel sosunda kullanılabilen, yemeklerde özellikle pişmeye yakın eklendiğinde harikalar yaratan bir baharattır.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler