Bu kerevizler başka!..
KEREVİZ PANE(6 Kişilik)
Malzemeler:
1 kg kereviz
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz, karabiber
2 adet yumurta
2 çay bardağı un
1 çay bardağı galeta unu
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
2 çay bardağı sıvıyağ
4-5 dilim limon
Hazırlanışı:
Kerevizleri soyup ikiye böldükten sonra 1 cm kalınlığında elma dilimi şeklinde kesin. Limon suyu ve tuz ilave ettiğiniz suda 15 dakika haşladıktan sonra soğuk sudan geçirin ve süzün. Kağıt havlu ile iyice kuruladıktan sonra tuz ve karabiber serpin. Yumurtaları çırpın. Kerevizleri ilk önce una, arkasından çırpılmış yumurtaya, daha sonra galeta ununa ve en son kaşar rendesine bulayıp kızartın. Kızarttığınız kerevizlerin kağıt havluda yağını çektirdikten sonra limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
Bu kerevizler başka!..
ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ(5 Kişilik)
Malzemeler:
5 adet kereviz
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
2 adet kesmeşeker
1 su bardağı su
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı:
Kerevizlerin kabuğunu soyup ikiye bölün. geniş bir tencereye alın. Üzerlerine ince uzun doğranmış soğan yerleştirip, zeytinyağı gezdirin. Limon suyu, kesmeşeker ve tuz ekleyin. Su ilave edip, kısık ateşte kerevizler yumuşayana dek pişirin. Soğuk servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri