Bu keklere bayılacaksınız!
Beyaz ve Bitter Çikolatalı Brownie Tarifi (8 kişilik)
Beyaz çikolatalı brownie için:
80 gram beyaz çikolata (iri doğranmış)
110 gram tereyağı
3/4 su bardağı+2 çorba kaşığı tozşeker
2 adet yumurta
2/3 su bardağı un, bir tutam tuz
1 çay kaşığı vanilya ekstratı
Bitter çikolatalı brownie için:
80 gram bitter çikolata (iri doğranmış)
110 gram tereyağı, 2 adet yumurta
3/4 su bardağı + 2 çorba kaşığı tozşeker
2/3 su bardağı un, bir tutam tuz
1 çay kaşığı vanilya ekstratı
BEYAZ çikolatayı ve tereyağını birlikte benmari usulü erittikten sonra karıştırın. Tozşekeri ekleyip mikserle çırparak birbirine yedirin. Teker teker yumurtaları ekleyip mikserle çırpın. Un, tuz ve vanilya ekstratını katıp, iyice karıştırın. Yağlı kağıt ile kaplı fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Aynı işlemi bitter çikolata için de uygulayıp pişirin ve oda sıcaklığında soğutun. Her iki brownie'yi eşit kareler halinde kesin. Karelerin ortasından kurabiye kalıbı ile kalp şekli çıkartın. Kalpleri birbirleri ile yer değiştirip servis yapın.
Bu keklere bayılacaksınız!
Mısır unlu ve Naneli Cupcake Tarifi (10 adet)
Kek için:
3 adet yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı mısır unu
2 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı kıyılmış taze nane
Krema için:
400 gram süzme yoğurt
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı kuru nane
Süslemek için: Nane, pulbiber
YUMURTA, zeytinyağı, yoğurt, tuz ve tozşekeri karıştırma kabına alıp, hafifçe karıştırın. Mısır unu, un, karbonat ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edin. Kıyılmış naneyi kattıktan sonra tüm malzemeyi hafifçe karıştırın. Kalıpların yarısı dolacak şekilde karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika pişirin. Krema için süzme yoğurt, tuz ve kuru naneyi bir kapta karıştırın. Sıkma torbasına doldurun ve soğumuş keklerin üzerine dilediğiniz şekli vererek sıkın. Nane ve pulbiber ile süsleyin.
Bu keklere bayılacaksınız!
Kuşüzümlü Cupcake Tarifi (13 adet)
Kek için:
Yarım su bardağı kuşüzümü
2 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
Krema için:
Yarım su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı nişasta
Bir buçuk su bardağı süt
100 ml (1 kutu: 200 ml)
soğuk krema
50 gram krem şanti
Butter cream üzümler için:
50 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı pudraşekeri
1-2 çorba kaşığı süt
Bir tutam gıda boyası
DERİN bir kaba aldığınız yumurta ve tozşekeri mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Ayrı bir kaba un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin. Kuşüzümünü ilave edin ve tüm malzemeyi karıştırın. Yumurtalı karışıma unlu karışımı ve sütü ilave ederek hafifçe karıştırın. Kalıpların yarısı dolacak şekilde karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin ve soğutun. Krema için tozşeker, nişasta ve sütü bir tencereye alıp, ocağa oturtun. Muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin ve soğuması için buzdolabında en az 2 saat bekletin. Krema ve krem şantiyi ilave edip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Sıkma torbasına doldurun ve keklerin üzerine şekil vererek sıkın. Butter cream üzümler için derin bir kapta tereyağı ve pudraşekerini mikserin yüksek devrinde kabarana kadar çırpın. Sütü ilave ederek çırpmaya devam edin. Gıda boyası katın ve kremanın üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin.
Bu keklere bayılacaksınız!
Kakaolu Muffin Tarifi (8 adet)
5 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
250 gram oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı un
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
Üzerine: Pudraşekeri
Yumurtaları mikserle birlikte iyice çırpın. Tozşekerle beraber çırpmaya devam edin. Margarini ekleyin. Pirinç unu, un, kakao ve kabartma tozunu ilave edin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Üzerine pudraşekeri serpin.
Aşçının notu: Dilerseniz muffinler sıcakken, üzerine soğuk süt gezdirebilirsiniz. Böylece ıslak kek gibi olacaktır.
Bu keklere bayılacaksınız!
Çilekli Beyaz Çikolatalı Kek Tarifi (10 kişilik)
160 gram beyaz çikolata
250 gram margarin
Yarım su bardağı esmerşeker
1/3 su bardağı su
3 adet yumurta
İki buçuk su bardağından iki parmak fazla un
Yarım paket kabartma tozu
Üzeri için: 100 gram margarin
1 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı şekersiz krema
Süslemek için: 2 çorba kaşığı krema
9-10 adet çilek
Çikolata, su, esmerşeker ve margarini benmari usulü eritin. Diğer taraftan yumurtaları iyice çırpıp benmarideki karışıma ekleyin. Ocaktan alıp, üzerine un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış kalıba dökün. Kalıbı önceden ısıtılmış 150 derece fırına yerleştirin. 25 dakika sonra sıcaklığı 160 dereceye çıkartın. Bu arada üzeri için, margarini eritip krema ve tozşekeri ekleyin. İyice karıştırın. Üzeri hafifçe pembeleşen ve kabaran keki fırından çıkarın. Karışım ile kekin üzerini kaplayın. Çilek dilimleri ve krema ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
Bu keklere bayılacaksınız!
İki Renkli Kek Tarifi (6 kişilik)
5 adet yumurta
2 su bardağı pudraşekeri
2 paket vanilya
250 gram tereyağı
İki buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı süt
İki buçuk çorba kaşığı kakao
Üzerine:
2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata
Krem şanti
Geniş bir kapta yumurta sarılarını, tereyağı, pudraşekeri ve vanilya ile birlikte köpük köpük olana dek, yaklaşık yarım saat çırpın. Azar azar soğuk sütü ekleyin. Daha sonra, önceden karıştırdığınız un ve kabartma tozunu ilave edin. Ayrı bir kapta, yumurta aklarını köpük köpük olana dek çırpın. Sonra diğer hamurun üzerine ekleyin. Hamuru ikiye ayırın. Birine kakao ekleyin ve karıştırın. Yağlanmış tepsiye un serpin. Kakaosuz hamuru tepsiye yayın. Kakaolu hamuru üzerine ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kontrol ederek pişirin. Fırından aldıktan sonra, üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin. Krem şanti ile süsleyerek servis yapın.
Bu keklere bayılacaksınız!
Portakallı Sünger Kek Tarifi (6 kişilik)
3 adet yumurta+1 adet yumurtanın akı
1 su bardağı un
1 su bardağından 1 çorba kaşığı eksik tozşeker
Yarım çorba kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı portakal suyu
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Sos için:
1 paket (80 gram) bitter çikolata
Yarım su bardağı krema
Yarım çorba kaşığı ince kıyılmış portakal kabuğu
YUMURTALARIN akını ve sarısını ayırın. Ayrı bir yerde un, tozşeker ve kabartma tozunu karıştırın. Yumurta sarısı, portakal suyu, sıvıyağ, vanilya ve portakal kabuğu ekleyip, karıştırın. Yumurta aklarını bir tutam tuzla, kar haline gelene dek çırpın. Daha sonra metal bir kaşıkla yavaşça unlu karışıma ekleyin. Hamuru, yağlanmı ş ortası delikli kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50-55 dakika pişirin. Kalıbı ters çevirip, keki bu şekilde soğutun. Sos için çikolatayı benmari usulü eritin. Krema ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp, portakal kabuğu ekleyin. Sosu kekin üzerine gezdirin. Portakal kabuğu ile süsleyip servis yapın.
Bu keklere bayılacaksınız!
Kremalı Zencefilli Kekler Tarifi(20 adet)
1 su bardağı krema
5 çorba kaşığı tereyağı
1 + 1/4 su bardağı pekmez
2 adet yumurta
3-3.5 su bardağı tam buğday unu
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı zencefil
1 çay kaşığı deniz tuzu
Üst kreması:
Sevdiğiniz her krema olur
20 adet yenilebilir menekşe
Krema, tereyağı ve pekmezi karıştırın. Yumurtayı çırpıp, ilave edin. Kuru malzemeyi ekleyip karıştırın. Kek malzemesini minik kalıplara paylaştırın. 175 derecede fırında 30 dakika pişirin. Ben krema kullanmayı çok sevmediğim için, üst kremasını süzme yoğurt-bal karışımından hazırladım. Bunun için 1 çay bardağı süzme yoğurt ve 2 çorba kaşığı balı iyice karıştırın (bal oranını damak tadınıza göre ayarlayın). Keklerin üzerine sürün ya da sıkma torbası ile şekilli sıkın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar