Böyle satılan enginarları almayın
Uzmanlara göre, su içinde soyularak bekletilen enginar yerine yapraklı enginarların alınması daha sağlıklı.
2
7
Böyle satılan enginarları almayın
"Karaciğer dostu" enginarın temizlenirken yapraklarının ayrılarak sökülmesini, sapının elle koparılmasını öneren Yetişen, şunları kaydetti: "Ortasında tüylü kısımdaki tüyler kaşıkla ayıklanmalı ve kararmaması için limonlu unlu suda 1-2 dakika bekletilmelidir. Enginarın sadece göbeği yenilmemeli, yeşil yaprakları da atılmayarak haşlanarak yenilmelidir. Suyu atılmamalı içine biraz pirinç katılarak çorba olarak da tüketilmelidir.
3
7
Böyle satılan enginarları almayın
Enginar yemeği iyi çiğnenerek yenmeli ve pişirildiği gün tüketilmelidir. İçinde çok çabuk toksin oluşabileceğinden pişmiş enginar bekletilecekse buzdolabında 24 saatten fazla bekletilmemelidir. Hemen pişirilmeyecekse tazeliğini koruyabilmek için sapları kesilmeden sapları aşağı gelecek şekilde su dolu cam bir kavanoz içinde kapak kapatılmadan bekletilmelidir.
4
7
Böyle satılan enginarları almayın
Pazarlarda su içinde soyularak beklentilenleri değil, kendinizin soydurduğu enginarları alıp hemen kısa sürede pişirerek haftada 2-3 kez tüketirseniz, vitamin ve minerallerden zengin olan enginardan daha fazla yarar sağlar ve vücudunuza bahar temizliği yapmış olursunuz."Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL